Xavier Maassen presenteert nieuwe bolide: 'Hele pure wagen'

Xavier Maassen poseert met zijn nieuwe bolide. © Gerlach Delissen
Aan de vooravond van een nieuw seizoen in de Porsche Carrera Cup Benelux onthult coureur Xavier Maassen zijn nieuwe racemonster.
En die bolide is, net als de Porsches van zijn negentien rivalen in die klasse, erg puur van aard. "We hebben geen tractiecontrole en geen abs, dus we moeten het doen met de puurheid van de autosport", aldus de geboren Maastrichtenaar.

'Meest uitdagende seizoen'

Het wordt voor Maassen, die uitkomt voor het #TeamPGZ by RedAnt Racing-team, zijn tiende seizoen in de Porsche Carrera Cup Benelux. Nadat het vorig seizoen mede door een coronabesmetting en een forse crash op een deceptie uitliep, zint hij nu op revanche. "We staan sportief voor het misschien wel meest uitdagende seizoen van het afgelopen decennium en mijn ambitie is dan ook dit seizoen kampioen worden."

Onder meer Spa en Zandvoort

Het seizoen begint voor Maassen aanstaand weekend met twee races op Spa-Francorchamps. Daarna staan telkens twee races op Zolder, Zandvoort, Assen, Barcelona en Hockenheim op de rol.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!