Roda JC klaar met biergooiende supporters

Gegooi met bier is een terugkerende ergernis bij voetbalwedstrijden © Istock
Voetbalclub Roda JC heeft het helemaal gehad met supporters die opstootjes veroorzaken of bier gooien tijdens wedstrijden.
In aanloop naar de play-offs roept algemeen directeur Jordens Peters via de sociale mediakanalen van de club, kwaadwillende Roda-fans hiermee op te houden.

Boetes

"Stop hier alstjeblieft mee. Of niet eens alstjeblieft: stop hiermee. We kunnen het als club niet hebben, we kunnen de boetes niet hebben", zegt hij tegen de volgens hem kleine groep die hiervoor verantwoordelijk is. Peters wijst naar verschillende uitwedstrijden die werden ontsierd door opstootjes. Ook de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport verliep volgens de directeur niet zoals het hoort.

Veilig

"We willen vertier bieden aan iedereen. Ook voor opa's en oma's, zij moeten op een veilige manier naar het stadion kunnen." Ondanks de terechtwijzing hoopt de directeur dat de supporters in de komende nacompetitie wel een goede sfeer kunnen neerzetten. "Het stadion moet trillen op zijn grondvesten. Samen met het team kunnen jullie daarvoor zorgen."