Twee jonge versterkingen voor handbalclub Lions

Feestvreugde bij de handballers van Lions na het winnen van de BENE-League © Twitter/Kembit Lions
Handbalclub Lions heeft zich voor volgend seizoen versterkt met de jonge handballers Jasper Ritzen en Jelte Hiemstra.
Met de komst van de twee talenten maakt de winnaar van de BENE-League 2022 een begin met de selectie voor het seizoen 2022-2023.

Sasja Antwerpen

Jasper Ritzen komt over van het Belgische KV Sasja uit Antwerpen. De 20-jarige linkerhoekspeler genoot zijn opleiding bij Sittardia en de handbalacademie Papendal. Via de opleidingsploeg van Bocholt kwam hij in de Belgische competitie terecht.

Susteren

Volgens technisch manager Jeroen Hofman past de uit Susteren afkomstige handballer prima bij de ploeg: “Naast het feit dat Jasper een talentvolle speler is en wij veel perspectief in zijn ontwikkeling zien past hij ook goed binnen het dna van Limburg LIONS. Bovendien is Jasper is een jongen uit de regio."

Jong Oranje

Het tweede talent dat Lions komt versterken is Jelte Hiemstra. De Brabander begon op 4-jarige leeftijd bij Olympia Oss. Daar speelde hij tot zijn zestiende waarna hij Oss verruilde voor Tachos uit Waalwijk. Twee jaar geleden startte het 19-jarig talent op de handbalacademie. Ook Hiemstra heeft inmiddels acht wedstrijden in Jong Oranje gespeeld.

Visie

Met de komst van beide spelers wil de Sittardse handbalclub hun visie om talentvolle handballers te begeleiden en te ondersteunen in hun sportieve carrière vorm geven.