Video: Robin Gielen over finalewedstrijden HandbaL Venlo

Robin Gielen © Orange Pictures
De vrouwen van Cabooter HandbaL Venlo plaatsten zich afgelopen weekend voor het eerst in de historie voor de finale om het landskampioenschap. Coach Robin Gielen wil in zijn vijfde seizoen als coach bij de Venlose handbalvrouwen het grote doel voltooien: landskampioen worden.
Gielen blikte in het L1-programma AvondGasten Sport vooruit op de finalewedstrijden.

VOC

HandbaL Venlo wist zich afgelopen zaterdag op één wedstrijd voor het einde van de kampioenspoules al te plaatsen voor de finalewedstrijden. In een best-of-three met VOC uit Amsterdam gaat het team van Robin Gielen strijden om de landstitel. "Het is mijn vijf jaar en we hebben er lang aan gewerkt en nu moeten we 'm binnenhalen."
EHFCup
Tegenstander VOC behaalde voor de coronaperiode drie landskampioenschappen op rij. Toch komt ook HandbaL Venlo met ervaring aan de start, verwijst Gielen naar de EHF Cup, waarin HandbaL Venlo heeft gespeeld. "Dat brengt wel ervaring. We hebben daar in Servië gespeeld met publiek en werden uitgejoeld en ik ben de hele wedstrijd met pinda's bekogeld. Daar moet je mee kunnen omgaan en blijven doen waar je goed in bent. Dus gewoon je ding blijven doen. Dat leer je in dat soort duels"

Sporthal

Door de goede resultaten groeit HandbaL Venlo ook als organisatie, zegt Gielen. "Natuurlijk is het een waardering voor de speelsters, maar ook de organisatie groeit. We zijn groot aan het worden en de sporthal waar we spelen zijn we ontgroeid. Dus we moeten op zoek naar een andere accomodatie." De eerste focus ligt op het behalen van de landstitel.
Op 14, 21 en 28 mei staan de wedstrijden op het programma, al hoopt Gielen die derde wedstrijd niet nodig te hebben. "We willen thuis kampioen worden, dus na twee wedstrijden staan we met de schaal", zegt de coach vastberaden met een brede glimlach.