Fortuna kan Feyenoord niet verrassen

Afbeelding ter illustratie © Niels van Renen
Fortuna heeft zondagmiddag in Sittard niet kunnen verrassen tegen Feyenoord. Een onmachtig Fortuna ging met 3-1 onderuit.
Twee treffers in de eerste helft van Geertruida en eentje na rust van Nelson zorgen ervoor dat Sittardse handhaving in de Eredivisie onzeker blijft. Zian Flemming scoorde voor Fortuna.

Trilogie

Fortuna kon het laatste deel van de trilogie, drie thuiswedstrijden op rij, niet met succes volmaken. Na winst op Sparta en Go Ahead volgde de kansloze nederlaag tegen Feyenoord.
Coach Sjors Ultee had voor het duel tegen de Rotterdammers zijn team op één plaats moeten wijzigen. De geblesserde Dimitrios Siovas werd in het hart van de defensie vervangen door Roel Janssen.
De Limburgers in dienst van Feyenoord, Bryan Linssen en Jorrit Hendrix, begonnen op de bank. Dezelfde elf spelers als afgelopen donderdag in de gewonnen Conference League-wedstrijd tegen Olympique Marseille (3-2), verschenen in de basis in Sittard.

Tegenvaller

De eerste mogelijkheid was voor de gasten maar Guus Til schoof, alleen voor doelman Yanick van Osch, de bal naast. Toch kwam Fortuna al snel op achterstand. Lutsharel Geertruida kon eenvoudig een hoekschop in de achtste minuut binnenkoppen.
In de 17e minuut kreeg Feyenoord dé kans om de voorsprong te vergroten. Bij de 0-1 zag Van Osch niet al te best uit, maar bij de elfmeter maakte hij dat goed. Via zijn rechterhand tikte hij de strafschop van Kökcü tegen de paal. De 0-2 kwam kwam er toch. Enkele minuten later werd Geertruida opnieuw in stelling gebracht en weer scoorde de rechtsback (!). Er waren pas 25 minuten gespeeld.
Een volgende tegenvaller was het uitvallen van Martin Angha. Hij raakte geblesseerd en werd in de 34e minuut gewisseld voor Nigel Lonwijk.

Net niet

Samy Baghdadi kwam na de thee in plaats van Tijjani Noslin. Meteen kreeg Fortuna een kansje maar de voorzet werd met het hoofd geschampt door Paul Gladon, Mats Seuntjens kon er net niet meer bij. Daar stond de 0-3 tegenover. Nelson Reiss ging er aan de rechterkant vandoor en zijn schuiver in de lange hoek paste precies (52').
Bij Feyenoord kwamen Jorrit Hendrix (Panningen) en Bryan Linssen (Neeritter) in de ploeg. De volgende kans was echter niet voor de gasten, maar voor Tesfaldet Tekie. Zijn schot werd door Guus Til van de lijn gehaald.

Tegentreffer

Zian Flemming bracht in de 70e minuut de hoop terug in de Sittardse harten. Vorige week maakte hij tegen de Eagles al het enige Sittardse doelpunt. Toen goed voor de winst, nu verkleinde hij 'slechts' de achterstand: 1-3. In de 77e minuut kreeg Charlison Benschop een goede mogelijkheid, maar de invaller kreeg de bal niet onder controle. Aan de overzijde hield Van Osch met goed uitkomen Linssen van een doelpunt. Vervolgens miste Geertruida de kans op zijn derde doelpunt van de wedstrijd. Ondanks een beter slot van Fortuna, had de ploeg weinig in te brengen tegen Feyenoord.

Restant

Ook de concurrentie liet punten liggen. Sparta pakte weliswaar een punt, maar PEC en Willem II verloren hun wedstrijden. RKC speelt later zondagavond nog tegen FC Groningen.
Er resten nog drie wedstrijden voor Fortuna in deze competitie: komende zaterdag uit naar FC Twente, midweeks de thuiswedstrijd tegen Vitesse en tot vervolgens zondagmiddag 15 mei uit bij NEC.