Bevo en Lions verliezen aansluiting met top HandbalNL League

Afbeelding ter illustratie © Jack Kochanowski
De handballers van Herpertz Bevo en Kembit-Lions hebben de aansluiting met de top van de HandbalNL League verloren. Beide teams moesten zaterdag een nederlaag incasseren.
De mannen van Bevo uit Panningen behoorden na vier wedstrijden tot de koplopers van de HandbalNL League, maar verloren met 32-27 van medekoploper Aalsmeer.

Twee doelpunten achterstand

Het team uit Panningen kwam in de beginfase met 3-1 achter, maar vocht terug en kwam op gelijke hoogte. Daarna sloeg Aalsmeer een gaatje, maar Bevo kwam telkens terug. Halverwege de wedstrijd stonden de mannnen van interim-coach Danny van Katwijk met 16-14 achter.

Achterstand groter

Na de rust liep Aalsmeer verder uit, maar de geel-blauwen wilden niet capituleren. Het verschil werd nagenoeg weggewerkt (21-20). Daarna sloeg Aalsmeer een gat van vijf treffers en liep uit tot 28-23. Een hardwerkend Bevo kon die kloof niet meer dichten en verloor met 32-27.

Volendam

Kembit-Lions begon goed aan de uitwedstrijd tegen koploper Volendam. Het team van coach Christoph Jauernik stond na vier minuten met 2-5 voor en leek weinig moeite te hebben met een van de drie koplopers in de HandbalNL League. Lions verdedigde solide, liep uit tot 3-8, maar moest Ivo Steins binnen een kwartier twee keer met een tijdstraf van twee minuten missen. De Sittardenaren hielden Volendam nog geruime tijd op afstand, maar het team uit Noord-Holland verdedigde sterk en kwam met snelle tegenaanvallen dichterbij. Bij rust stond Lions met 10-12 voor.

Scoringsdrift

In de tweede helft liep Lions uit tot 13-16, maar Volendam kwam wederom terug en zelfs even later op voorsprong: 18-17 . Lions kon de Volendammers nog even bijbenen, maar had daarna geen antwoord op de scoringsdrift van de thuisploeg. Het gat liep op tot een verschil van vijf doelpunten, in het voordeel van de Noord-Hollanders. Lions wist nog wat van de achterstand af te knabbelen, maar verloor met 29-26.

Stand

In de strijd om de landstitel staat Bevo halverwege de competitie op de derde plaats. Het team uit Panningen heeft zes punten uit vijf wedstrijden en heeft twee punten achterstand op koplopers Volendam en Aalsmeer. Lions is vierde met vijf punten, op drie punten achterstand van Volendam en Aalsmeer.