Mark Flekken boekt belangrijke zege met SC Freiburg

Mark Flekken © Orange Pictures
Doelman Mark Flekken heeft met zijn club SC Freiburg een belangrijke zege geboekt in de strijd om een Champions League-ticket. Freiburg won zaterdagavond in de Duitse Bundesliga met 4-3 op bezoek bij Hoffenheim.
Flekken, afkomstig uit Bocholtz, was belangrijk voor zijn ploeg met een cruciale redding in blessuretijd.

Verdedigers

Roland Sallai bracht Freiburg halverwege de eerste helft aan de leiding. Na ruim een halfuur zag Flekken Andrej Kramaric scoren nadat de Kroaat vrij voor hem opdook na een voorzet vanaf links (1-1). Flekken verweet zijn verdedigers niet mee te zijn gelopen.

Langszij

Kort na rust nam Hoffenheim, dat op de achtste plaats staat in de Bundesliga, de leiding via Angelo Stiller, maar Freiburg kwam vrijwel gelijk langszij via Christian Günter. In drie minuten tijd leek Freiburg vervolgens de wedstrijd te beslissen. In de 70e minuut scoorde Lucas Höler de 2-3, waarna Jeong Woo-yeong de 2-4 maakte.

Aansluitingstreffer

Vijf minuten voor tijd scoorde Hoffenheim via Sebastian Rudy de aansluitingstreffer. Hoffenheim leek ook nog op 4-4 te komen, maar Flekken verrichte een glanzparade door de bal met een katachtige reactie voor de doellijn te keren. Daardoor trok Freiburg de overwinning over de streep en staat het voorlopig vierde. Maandag speelt concurrent RB Leipzig de uitwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach.

Champions League

Flekken en Freiburg strijden om een plek bij de beste vier in Duitsland. Die plaatsen geven namelijk recht op een rechtstreeks ticket voor de groepsfase van de Champions League komend seizoen.