MVV houdt Jong Ajax in toom en wint met 1-0

Toshio Lake in actie tijdens de wedstrijd tegen Jong Ajax. © Orange Pictures
MVV heeft in een goed gevulde Geusselt Jong Ajax verslagen. De Maastrichtenaren kwamen in de slotfase van de eerste helft door een doelpunt van Mitchy Ntelo met 1-0 voor en gaven die voorsprong in de tweede helft niet meer uit handen. Het was de eerste overwinning voor de Maastrichtenaren sinds half oktober 2021.
MVV Maastricht had geen prettige herinneringen aan de laatste vier wedstrijden tegen het beloftenteam uit Amsterdam. Vier keer gingen de Maastrichtenaren onderuit met minimaal vier doelpunten tegen. Het team van coach Maurice Verberne was gewaarschuwd en wilde het beter doen dan VVV-Venlo, dat maandagavond met 6-1 onderuit ging tegen de Amsterdammers. Ihattaren en Kudus maakten geen deel uit van de selectie van coach John Heitinga in de Geusselt en dat gaf de Maastrichtenaren hoop op een goed resultaat.

MVV voert boventoon

De eerste tien minuten van de wedstrijd voerde MVV de boventoon en creëerde een tweetal kansjes, al leverden schoten van Mart Remans en Mitchel Keulen niets op. Romain Matthys kreeg in de aanvangsfase een schot op doel te verwerken, zag de jonkies uit Amsterdam daarna sterker worden, maar zag ook zijn eigen team kansen creëren. Orhan Dzepar kopte over de goal van doelman Calvin Raatsie en een voorzet van Mitchy Ntelo op Sven Blummel werd door Rio Hillen onschadelijk gemaakt.

MVV op voorsprong

In de slotfase van de eerste helft kwam MVV op voorsprong. Mitchy Ntelo kreeg de bal voor zijn voeten en aarzelde niet om de bal tegen de touwen te knallen: 1-0. De Ajacieden probeerden de achterstand nog voor rust weg te werken. Christian Rasmussen kreeg in het strafschopgebied ruimte om te koppen, maar het kostte Romain Matthys geen moeite de bal te vangen.

Tweede helft

Naci Unüvar, goalgetter van Jong Ajax, was in de eerste helft onzichtbaar en bleef na rust in de kleedkamer. Bij MVV verving Roland Alberg aanvoerder Sven Blummel. MVV counterde en kreeg aan de rechterkant ruimte, maar het schot van Tim Zeegers op het Ajax-doel ging net over. Korte tijd later kreeg Jong Ajax de kans gelijk te maken. Arjany Martha kon de bal in de zestien aannemen en draaien, maar schoot van korte afstand tegen doelman Matthys aan.

Op en neer

MVV bleef aanvallen. Een afstandsschot van Orhan Dzepar landde in handen van doelman Raatsie en Mitchy Ntelo probeerde - zonder resultaat - een voorzet van Toshio Lake te verzilveren. Het spel ging op en neer. Nu eens was MVV de heersende ploeg, dan weer Jong Ajax. Twintig minuten voor tijd kreeg MVV de kans marge te verdubbelen. Toshio Lake dribbelde langs een Jong Ajax-verdediger en schoot op het Ajax-doel, maar doelman Raatsie keerde het schot.

Druk opgevoerd

In de slotfase voerden de Ajacieden de druk op. Gabriel Misehouy schoot van afstand op het Maastrichtse doel, maar kreeg de bal niet tegen de touwen. Een tweede poging van Misehouy werd door doelman Matthys gepareerd. Aan de overkant mislukte een één-tweetje van Mitchy Ntelo en Toshio Lake.
Beide teams bleven strijden, maar MVV trok uiteindelijk aan het langste eind. De Maastrichtenaren, voorlaatste in de Keuken Kampioen Divisie, wonnen met 1-0 van de Amsterdamse beloften en pakten hun eerste driepunter sinds medio oktober 2021.