Roda JC loopt schade op in Den Bosch

Dure nederlaag voor Roda JC in Den Bosch © Orange Pictures
Roda JC heeft zichzelf een zeer slechte dienst bewezen door in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch met 1-0 te verliezen.
De tweede nederlaag op rij betekent dat de Kerkradenaren zichzelf in de voet schieten met het oog op de ranglijst.

Streep

De Kerkradenaren worstelden, vooral in de tweede helft, met zichzelf en kunnen nu ook de derde plek niet meer bereiken. De play-offs zullen voor de club uit Kerkrade beginnen op dinsdag 10 mei. Plek vijf is nog het hoogst haalbare, ook omdat de directe concurrenten wél punten pakten. Trainer Jurgen Streppel gaf vooraf aan dat de positie op de ranglijst én ook de vierde periode niet het belangrijkste was en het vooral ging om het vasthouden van de goede vorm. Maar de onverwachte nederlaag in Brabant is voor de ploeg, die het hele seizoen vermakelijk voetbal speelde, een streep door de rekening.

Balbezit

In de eerste helft was er nog een overwicht, maar dat leverde slechts twee échte kansen op: tweemaal liet Bryan Limbombe na om doelman Van der Steen te passeren. Tussendoor werd een schot van Xian Emmers nog geblokt, maar meer dan dat leverde het eerste bedrijf niet op.

Wijzigingen

Zonder de geschorste Richard Jensen, vervangen door Daryl Werker, koos Streppel ook voor Pelé van Anholt als rechtsachter en was er de rentree in de basis voor Niek Vossebelt. De middenvelder raakte in januari ernstig geblesseerd, kreeg in de afgelopen weken al minuten als invaller maar pakte nu dus de mogelijkheid om extra speeltijd te maken zodat hij nóg fitter kan worden. Voor Van Anholt duurde de wedstrijd maar 20 minuten. Hij verstapte zich en moest met een ogenschijnlijk pittige kuitblessure het veld verlaten. Stefano Marzo was zijn logische vervanger.

Duo

Ook na de pauze zag het volle uitvak hetzelfde spelbeeld, maar te vaak was het nét niet vanuit Kerkraads perspectief. Daarom bracht Streppel het technisch vaardig duo Benjamin Bouchouari en Davy van den Berg. Beiden spelers doen actief mee aan de ramadan en worden selectief gebracht. Met het inbrengen van de twee jongelingen hoopte Roda de thuisclub nog verder achteruit te dringen. Het leverde uiteindelijk één serieuze kans op: verdediger Guus Joppen kopte een vrije trap van Patrick Pflücke over het Bossche doel. Maar zo dominant als in het begin van de wedstrijd werd het niet meer. En dus was er de negatieve verrassing vier minuten voor tijd met de treffer van Ahannach.

Steun

En zo reist Roda met een katterig gevoel weg uit Brabant, omdat het een dure en vooral onnodige nederlaag is. Volgende week sluit Roda JC het reguliere seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Telstar. Dan ligt daar nog een stevige opdracht om nog een ultieme poging te doen plek vijf te bemachtigen en dat levert dan weer een thuisvoordeel op in de eerste play-off ronde. En dat ook nog in stijl te doen en het publiek te vermaken zoals in de afgelopen weken vaak het geval was. Ook met het oog op de steun, van die fans, in de nacompetitie.