VVV verspeelt zege in laatste thuiswedstrijd

VVV-speler Tobias Pachonik zit teleurgesteld op het veld. © Orange Pictures
VVV-Venlo heeft in de laatste thuiswedstrijd van de competitie de zege in de slotfase verspeeld. In het goed gevulde Covebo Stadion De Koel gaf VVV-Venlo een 2-0 voorsprong weg. De Venlose treffers werden door Joeri Schroijen en Sven Braken na rust gescoord.
Door doelpunten in de 83ste minuut en in de extra tijd (90+1) maakte Excelsior de achterstand ongedaan.

Vooraf

Na zijn invalbeurt bij Jong Ajax vorige week startte Joep Kluskens tegen Excelsior. Dat pakte redelijk uit voor de 19-jarige, die als rechtsback zijn debuut maakte. Trainer Jos Luhukay had in een 4-4-2 opstelling voorin gekozen voor Nick Venema en Sven Braken.
Bij de Rotterdamse formatie ontbrak goalie Steijn van Gassel. De doelman uit Ysselsteyn werd vervangen door de jonge Pascal Kuiper. Hij moest minuten maken met het oog op de play-offs, waarin Excelsior geen beroep kan doen op de geblesseerde oud-MVV'er Bo Geens.

Druk

Beide ploegen zetten in de eerste minuten hoog druk. Dat had mede tot gevolg dat er ruimte lag voor snelle omschakelingen. VVV-doelman Delano van Crooij moest een paar keer redding brengen in de openingsfase. Ook VVV kreeg zijn mogelijkheden, hoewel grote kansen uitbleven. Na een half uur zakte het tempo en werd het spel minder. Excelsior miste topscorer Thijs Dallinga, dus moesten de doelpunten van zijn vervangers Nikolas Agrafiotis of Reuven Niemeijer komen. Maar de aanvallers van beide ploegen werden in de eerste 45 minuten niet echt in stelling gebracht en de rust werd met 0-0 bereikt.

Beter

De tweede helft was nauwelijks van start gegaan of de bal lag in het doel. Een goede Venlose aanval over een paar schijven kwam bij Joeri Schroijen terecht. Hij omspeelde Excelsior-doelman Kuiper en bracht de 1-0 op het scorebord (49'). Dat doelpunt zorgde meteen voor een opleving in de wedstrijd. Beter voetbal, een opstootje en veel inzet maakten er een levendige partij van. Met als resultaat de 2-0 voor VVV. Een goede voorzet van Simon Janssen werd prima binnengekopt door Sven Braken (73'). De spits in vorm sprong hoger dan verdediger El Yaakoubi en scoorde zijn tiende competitietreffer van dit seizoen.

Slot

De spanning kwam met een paar minuten te spelen helemaal terug. Couhaib Driouech verkleinde in de 83e minuut de Venlose voorsprong, 2-1. Luhukay wisselde Rayan El Azrak voor Joep Munsters en Yahcuroo Roemer kwam voor Carl Johansson. Eerder was Venema al door Mitchell van Rooijen vervangen. Toch kwam Excelsior nog langszij. De beste Rotterdamse speler, Marouan Azarkan scoorde in blessuretijd de 2-2 gelijkmaker.

Publiek

De Koel was bij deze laatste thuiswedstrijd met ruim 6000 toeschouwers weer behoorlijk gevuld. Het publiek heeft de Venlose ploeg deze competitie niet in de steek gelaten, andersom zullen sommigen - althans zeker qua resultaten - dat gevoel wel hebben.
Door de nederlaag van Roda JC in Den Bosch passeert de Brabantse club VVV op de ranglijst. De Venlose ploeg staat elfde en speelt komende vrijdag nog de uitwedstrijd tegen Jong Utrecht.