'Assistent-coach Lijnders ook komende jaren bij Liverpool'

Pepijn Lijnders. © ANP
De kans is zeer groot dat Pepijn Lijnders ook de komende jaren als rechterhand van coach Jürgen Klopp bij de Engelse topclub Liverpool fungeert.
Volgens het goed geïnformeerde The Athletic verlengt de assistent-trainer uit Broekhuizenvorst, evenals manager Klopp en enkele andere stafleden, zijn contract bij de Reds tot de zomer van 2026.

Twee jaar extra

Het contract van zowel Klopp als Lijnders liep nog een jaar door, tot 2024. Maar gezien de sterke prestaties van Liverpool en de sluimerende interesse van andere topclubs, wilde de clubleiding de verbintenissen graag openbreken.

Succes

Lijnders werkte eerder al bij PSV en FC Porto, waarna hij in 2015 assistent-trainer bij Liverpool werd. Hij verruilde in 2018 kortstondig Anfield voor de Nijmeegse Goffert, waar hij als hoofdtrainer van NEC weinig succes kende. Datzelfde jaar keerde hij weer terug in de staf van Klopp in Liverpool, waar hij als eerste assistent van de charismatische Duitse succestrainer geldt.

Champions League en titel

Met Klopp voor de groep won Liverpool in 2019 de Champions League, de UEFA Supercup en het WK voor clubteams. Een jaar later legde de club van Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk voor het eerst in dertig jaar beslag op de Engelse landstitel.

In de race

Liverpool is nu opnieuw in de race voor de landstitel én de Champions League. In eigen land staat het één punt achter koploper Manchester City op de tweede plaats, in de Champions League werd woensdag het eerste halvefinaleduel tegen Villarreal met 2-0 gewonnen.