125 fans bij afscheidswedstrijd kickbokser Mitch Kuijpers

Afbeelding ter illustratie © L1, Kim Langeslag
Mitch Kuijpers stopt met kickboksen op hoog niveau. De hobbyboer uit Haler had graag afscheid genomen met een Europese titel, maar die ging naar zijn Poolse tegenstander. In sporthal De Souverein in Lommel waren meer dan honderd fans uit Midden-Limburg getuigen van de laatste partij van Kuijpers.
Kuijpers won al eerder in zijn carrière de Europese- en de wereldtitel. De 36-jarige kickbokser die zijn rug brak in 2007, staat bekend als 'The Farmer', vanwege zijn boerse vechtstijl.

Lichaam

Kuijpers, vader van twee kinderen, stopt met topsport omdat zijn 'lichaam niet meer dat doet, wat je wil dat je lijf doet.' De kickbokser doet het met pijn in zijn hart. "Ik heb superveel mooie momenten meegemaakt in mijn carrière. Het toegeven dat je ouder wordt, is lastig. Ik kan nog wel mee, maar ik wil niet op mijn dieptepunt stoppen."

Rolstoel

De kickbokser trad in zijn laatste partij aan tegen de jongere Pool Krzysztof Marianczyk die in vijf rondes won. "Het was een pittige pot, je wilt als winnaar afscheid nemen en dat is niet gelukt." Hoewel de kickbokser teleurgesteld is, kan hij wel relativeren. "Voor hetzelfde geld had ik een rolstoel gezeten na een dubbele breuk in mijn rug. Dus het is mooi dat ik dit allemaal heb mogen meemaken."

Begeleider

Kuijpers, die in het dagelijkse leven altijd op klompen loopt, gaat zich nu richten op zijn eigen sportschool in het centrum van Haler. Daarnaast is hij persoonlijk begeleider van bijvoorbeeld jongeren met autisme of mensen met hersenletsel. Ook zal hij nog steeds blijven trainen bij zijn club in Eindhoven. "Ik zal hard blijven trainen, maar straks is het niet zo erg als ik een keer een training mis. Dat is een hele andere insteek dan de laatste jaren."