Amstel Gold Race verlengt samenwerking met Valkenburg

Het contract werd ondertekend in de Gemeentegrot in Valkenburg © L1
De Amstel Gold Race finisht ook de komende vijf jaar in Valkenburg. Dat is dinsdagmiddag bekend gemaakt tijdens een persmoment in de Gemeentegrot.
Het contract tussen de wielerwedstrijd en de gemeente Valkenburg is verlengd tot en met 2027.

Twintigste keer

De finish van de Gold Race is al sinds 2003 in Valkenburg, eerst bovenop de Cauberg maar sinds 2013 ligt de eindstreep op de Rijksweg tussen Berg en Terblijt en Vilt. Het wordt volgend jaar de twintigste keer dat de koers bovenop de Cauberg finisht. De gemeente betaalt jaarlijks 130.000 euro aan de organisatie, zo staat in het nieuwe contract. Dat was tot nu toe 100.000 euro per jaar.
Maastricht is sinds 1998 de startplaats van de klassieker, maar dat contract is nog niet verlengd. De gemeente Maastricht en de Amstel Gold Race zijn wel nog in gesprek hierover.

Kwiatkowski

De 56ste editie van de Amstel Gold Race werd eerder deze maand gewonnen door de Pool Michal Kwiatkowski. Het was de tweede keer dat hij de heuvelklassieker won. Hij bleef Benoît Cosnefroy millimeters voor. De Fransman werd eerst tot winnaar uitgeroepen, maar het was de renner van Ineos Grenadiers die volgens de fotofinish eerder over de streep kwam.