VVV-Venlo hard onderuit tegen Jong Ajax: 6-1

Afbeelding ter illustratie © Orange Pictures
VVV-Venlo is in Duivendrecht hard onderuit gegaan tegen Jong Ajax. De Venlonaren sloten een vermakelijke eerste helft af met 1-1, maar kregen na de rust vijf doelpunten om de oren en verloren met 6-1.
Voor VVV-Venlo stond er niets meer op het spel in het duel tegen Jong Ajax, al waren de mannen van trainer Jos Luhukay naar de Toekomst afgereisd om er een goede prestatie te leveren. De Venlonaren kregen de eerste kans van de wedstrijd, maar doelman Calvin Raaties kon het schot van Sven Braken gemakkelijk stopppen.

Rood-wit

In de aanvangsfase was het rood-wit wat de klok sloeg. VVV stond onder druk en zag Christian Rasmussen de bal op de lat schieten, waarna Mohamed Daramy met een volley probeerde te scoren. Een schot van Naci Unüvar werd gekraakt, maar halverwege de eerste helft kwamen de Amsterdammers op voorsprong door Mohammed Kudus.

Weer gelijk

Een minuut later was de stand weer in evenwicht toen Joeri Schroijen door Rayan el Azrak op maat werd bediend en de bal in het doel tikte: 1-1. De jonge ploeg uit Venlo was duidelijk niet van plan zich in Amsterdam te laten afslachten . De Venlonaren boden niet alleen flink tegenstand, maar creëerden ook zelf kansen. Een schot van Rasmussen belandde via de paal in handen van Delano van Crooij.

Vermakelijk duel

Joeri Schroijen was in de laatste minuten van de eerste helft dicht bij zijn tweede treffer van de avond, maar stuitte op doelman Raatsie nadat Sven Braken hem aangespeeld had. Kort daarna besloot Braken in kansrijke positie zelf een poging te wagen, maar de bal ging hoog over het Amsterdamse doel.

Tweede helft

Vier minuten na de hervatting voorkwam doelman Van Crooij met een prima reflex op een schot van Mohammed Kudus dat de Ajacieden op voorsprong kwamen. Twee minuten later moest hij de bal toch uit het doel halen toen Naci Unüvar de bal via een Venloos been tegen de touwen schoot: 2-1.
Joeri Schroijen was enkele minuten later dicht bij de geljjkmaker, maar zijn vrije trap aan de rand van de zestien ging hoog over en dat lot onderging ook zijn volgende poging.

Hattrick

Met nog een half uur te spelen vergrootte Mohamed Ihattaren de voorsprong tot 3-1 en kort daarna rondde hij een combinatie met Rasmussen met een doelpunt af en stond VVV-Venlo met 4-1 achter. Even later maakte Ihattaren zijn derde treffer van de wedstrijd. Hij zeilde door de verdediging heen alsof er geen Venlonaren stonden en schoot de bal in het doel van Van Crooij: 5-1.

Unüvar verzilvert strafschop

Tien minuten voor tijd strafte scheidsrechter Nick Smit een overtreding van de Venlonaren af door de bal op de stip te leggen. Unüvar faalde niet en verzilverde de strafschop.
VVV-Venlo verloor met 6-1 en ging daarmee voor de zevende keer dit seizoen onderuit tegen een reserveteam.