Van der Meyde en Nilis spelen benefietwedstrijd in Born

Afbeelding ter illustratie © Andy van der Meyde en Luc Nilis
Oud-profvoetballers als Andy van der Meyde en Luc Nilis zijn zaterdag te bewonderen op de Bornse amateurvelden. Ze spelen met FC de Rebellen een benefietwedstrijd voor het goede doel. De opbrengst van de wedstrijd tegen het veteranenelftal van VV Born gaat naar een stichting die zich inzet voor kinderen met hersenstamkanker.
FC de Rebellen is een gelegenheidselftal dat bestaat uit oud-profvoetballers met een rebels karakter. Het veteranenelftal van de plaatselijke voetbalvereniging uit Born staat zaterdag aan de aftrap tegenover Sjaak Polak, Maurice Graef, Tommie van der Leegte, Gino Coutinho, Martijn Meerdink, Sander Keller, Rik Platvoet, Geoffrey Prommayon, Andwelé Slory, Leo Koswal, Geert den Ouden, Raymond Victoria, Rowin van Zaanen en Leonardo dos Santos Silva.

Hersenstamkanker

Komende zaterdag spelen de senioren van VV Born de wedstrijd van hun leven voor een leven dat er niet meer is. Vijf jaar geleden overleed de 10-jarige dochter van één van de Bornse voetballers aan hersenstamkanker. "Als je zoiets ziet gebeuren bij één van je teamgenoten dan raakt je dat enorm. Daarom hebben wij twee jaar geleden besloten dat we ons graag willen inzetten voor Stichting Semmy. Zij zetten zich in voor deze verschrikkelijke ziekte bij kinderen. Waar bij andere vormen van kinderkanker het genezingspercentage inmiddels circa 70 procent is, is dat bij een hersenstamtumor helaas nul procent. Dat is bizar", zegt Johan de Regter, de organisator van de benefietwedstrijd.

Emotionele wedstrijd

Deze bijzondere wedstrijd, die onder leiding staat van oud-scheidsrechter Roelof Luinge, had eigenlijk al een jaar geleden plaats moeten vinden. Corona gooide steeds roet in het eten en dus moest het steeds verplaatst worden. Nu alle lichten op groen staan komt de wedstrijd steeds dichterbij. En dat zorgt ook voor de nodige emoties. "Voor mijn teamgenoot waar de dochter van is overleden zal dit een mooi en tegelijkertijd ook een loodzwaar moment worden. Je merkt bij hem dat naarmate het evenement steeds dichterbij komt, het verdriet en de pijn van het verlies van zijn dochter steeds meer boven komt drijven. Maar hij is ook ontzettend dankbaar dat wij deze actie op touw hebben gezet", zegt De Regter.
Afbeelding ter illustratie

Media

Bij het bekendmaken van de profvoetballers van weleer die naar Born afreizen stond de telefoon van De Regter roodgloeiend. Media uit binnen- en buitenland waren met name gecharmeerd van grote namen als Andy van der Meyde, oud-speler van onder meer Ajax, Internazionale, Everton en het Nederlands elftal en Luc Nilis, oud-speler van onder meer PSV en Anderlecht en ex-international van België. "We krijgen nu allerlei telefoontjes van kranten en nieuwssites uit België. Luc Nilis is nog steeds één van de grootste Belgische voetballers aller tijden en Andy van der Meyde spreekt met zijn carrière en karakter natuurlijk voor zich. Het zal in ieder geval een zaterdagmiddag zijn om nooit meer te vergeten. Maar het belangrijkste is dat we een mooi bedrag kunnen ophalen voor Stichting Semmy."
De vedettes met een rebels randje zullen zaterdag vanaf 16:00 uur op het sportcomplex van VV Born te bewonderen zijn.