MVV knokt zich terug tot een gelijkspel tegen Jong PSV

Afbeelding ter illustratie © Frank Kerbusch | Publiciteitsvisie.nl
MVV heeft een 2-2 gelijkspel behaald tegen Jong PSV. Na ruim een kwartier stonden de Eindhovenaren met 2-0 voor, maar in het laatste kwartier kwam MVV alsnog langszij.
Lange tijd zag het ernaar uit dat MVV een kansloze nederlaag ging lijden tegen de beloften van PSV. Maar de vechtlust die MVV de laatste weken laat zien, werd dit maal in de eindfase beloond met een resultaat in een lastige uitwedstrijd.

Productief

Het verschil in het eerste deel van de wedstrijd was dat bij Jong PSV de eerste twee schoten op doel meteen raak waren. MVV kreeg daartegenover ook twee goede kansen via Sven Blummel en Toshio Lake. Alleen blijft het scoren voor MVV een moeilijke zaak dit seizoen. Alleen hekkensluiter Helmond Sport scoorde nog minder doelpunten in de Keuken Kampioen Divisie.

Vroege achterstand

In de derde minuut moest Romain Matthys de bal al uit het net vissen. Uit de eerste corner van de wedstrijd kopte verdediger Jenson Seelt de bal in het doel. In de 16e minuut moest Matthys opnieuw vissen nadat Richard Ledezma prachtig werd vrijgespeeld en vervolgens oog in oog met Matthys de bal subtiel over de doelman heen tilde. Eerder deze week was er wel goed nieuws voor MVV en Matthys nadat bekend werd dat de populaire doelman een contract voor twee jaar heeft getekend met een optie voor een derde jaar.

Gedreven

MVV begon gedreven aan de tweede helft en leek meer gevaar te kunnen stichten. Alleen liet PSV zich net als in het tweede gedeelte van de eerste helft zich al wat meer terug zakken, waardoor het leek alsof MVV meer grip op de wedstrijd kreeg. Maar hierdoor ontstond er ook meer ruimte in de omschakeling waardoor de gevaarlijkste momenten nog steeds afkomstig waren van de beloften van PSV .
Nigel Thomas (Jong PSV) werkt de voorzet van Toshio Lake in zijn eigen doel. © Frank Kerbusch | Publiciteitsvisie.nl

Aansluiting

Na een uur spelen leek de wedstrijd al lang gespeeld aangezien er lange tijd niets meer gebeurde. Maar in de 75ste minuut kwam opeens de spanning weer terug. Met een goede actie liet Lake de Eindhovense defensie zijn hielen zien. Zijn strakke voorzet werd via Nigel Thomas tot een eigen doelpunt gepromoveerd en zo kon MVV eigenlijk uit het niets weer hopen op een resultaat.

Gelijkmaker

Niemand op de Herdgang had tot aan die 75ste minuut verwacht dat er nog een gelijke stand op het scorebord kon verschijnen. In de 81ste minuut was dit toch het geval. Een schot van Orhan Džepar spatte uiteen tegen de binnenkant van de paal, maar invaller Arian Kastrati kon de rebound binnenkoppen en zo de 2-2 aantekenen. In de laatste minuten ging MVV zelfs op zoek naar de overwinning. Dat leverde geen grote kansen meer op. Toch zullen de Maastrichtenaren tevreden terugblikken op een zwaarbevochten puntendeling.
Aanstaande vrijdag speelt MVV de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Jong Ajax. Deze wedstrijd is te volgen op L1 Radio vanaf 20:00 uur.