Wout Poels gaat voor ritzege in Giro: 'Goed in orde'

Wout Poels bij de start van Luik-Bastenaken-Luik 2022 © George Deswijzen
Wielrenner Wout Poels is goed uit de voorjaarsklassiekers gekomen en gaat vol ambitie naar de Ronde van Italië. "Ik wil een etappe winnen."
Poels kende een goed voorjaar met winst in de rittenkoers Ruta del Sol en meerdere klasseringen in de top 10 bij de etappekoersen Parijs-Nice en de Ronde van Catalonië.

Luik-Bastenaken-Luik

Afgelopen zondag stond met Luik-Bastenaken-Luik de laatste wedstrijd van het voorjaar op het programma, de koers die Poels in 2016 won. Dit keer eindigde de renner uit Blitterswijck op de 39e plaats. "Het ging wel redelijk, maar ik voelde voor de Redoute dat ik de benen niet had", zegt Poels over zijn prestatie. De klassieker werd gewonnen door de Belg Remco Evenepoel na een indrukwekkende solo. "Het was bizar hoe hij reed, er was geen houden aan."

Rust

De Limburger is inmiddels weer teruggekeerd naar zijn woonplaats Monaco. Poels doet het de komende 1,5 week rustig aan in aanloop naar de Ronde van Italië. "We volgen eigenlijk een programma waarin we fiets- en rustdagen afwisselen. Het meeste werk is gedaan, dus we moeten er klaar voor zijn." En de renner van Bahrein-Victorious is er klaar voor. "Ik ben écht goed in orde. Het hele voorjaar ging goed en ik ben nog op hoogtestage gegaan, dus ik kijk uit naar de Giro."

Ritzege

Poels staat met ambitie aan de start in Hongarije, waar de eerste drie etappes worden verreden. "Ik wil een rit winnen, want ik heb nog nooit een etappe gewonnen in de Giro, dus dat doel staat hoog op mijn lijstje. We gaan er met een goede ploeg naartoe en gaan ook voor het klassement met Mikel Landa."

Etappes in bergen

Poels richt zich vanzelfsprekend op de etappes in de bergen, het terrein waar de Limburger goed uit de voeten kan. De eerste kans is er mogelijk al in de vierde etappe, als er wordt gefinisht bovenop de Etna. "Dat is gelijk vol aan de bak. Ik vind dat een mooie klim, al had ik 'm misschien liever iets later in de Giro gehad."
De Ronde van Italië begint op 6 mei en duurt tot en met 29 mei.