Video: Dylan Vente voelt zich op zijn plek bij Roda JC

Dylan Vente in de wedstrijd met FC Emmen © Orange Pictures
Hij is een van de belangrijke spelers van dit seizoen bij Roda JC Kerkrade: Dylan Vente. De spits heeft met zijn 22 doelpunten een flink aandeel in de Kerkraadse doelpuntenproductie.
In het L1-programma AvondGasten Sport sprak de Rotterdammer over zijn vorm, de play-offs en zijn eigen ambities.

Goede fase

Vente heeft voor meer dan een kwart van alle doelpunten gezorgd bij Roda JC. Met name de tweede seizoenshelft scoort hij aan de lopende band: 15 doelpunten in 15 wedstrijden. "Ik kan niet ontkennen dat ik in een goede fase zit en het lekker gaat. Ik moet dit vasthouden, want het helpt het team ook als een spits makkelijk scoort."

Ritme

Vente werd in januari 2021 door Roda JC gehuurd van Feyenoord. Na een huurperiode van een halfjaar wist Roda de spits definitief vast te leggen en is hij de vaste spits in het elftal van Jurgen Streppel. De Rotterdammer denkt te weten waarom het de tweede seizoenshelft beter loopt dan voor de winterstop. "De eerste tien wedstrijden liep het niet aan de bal en nu lukt dat wel. Ik denk dat dat komt door wedstrijdritme." Daarnaast voelt Vente zich thuis in Kerkrade. "In het begin ging ik elke vrije dag terug naar Rotterdam. Nu heb ik het naar mijn zin en blijf ik soms ook vrije weekenden hier."

Pflücke

Ook zijn band met medespeler Patrick Pflücke zorgt voor een verhoging van de doelpuntenproductie. "Ik heb een goed contact met hem. We praten ook regelmatig met elkaar, bijvoorbeeld over loopacties of plekken waar ik sta op het veld. Daarin zijn we samen gegroeid om elkaar beter te maken."

Ambities

Vente heeft het naar zijn zin in Kerkrade, maar steekt ook zijn ambities niet onder stoelen of banken. "Ik heb bewust de keuze gemaakt om van Feyenoord naar Roda JC te gaan om speelminuten te maken. Mijn doel is om in een van de grote competities van Europa terecht te komen: Engeland, Duitsland, Spanje of Italië. Dat is mijn droom en we gaan zien waar die droom gaat stranden", zegt de Rotterdammer, die nog een contract heeft tot 2023.

Play-Offs

Eerst focust de spits zich op Roda JC, waarmee hij in de play-offs gaat strijden om een plek in de Eredivisie. Eerst wachten nog de laatste competitiewedstrijden tegen FC Den Bosch en Telstar. "Ik denk dat het doel van die twee wedstrijden is om als derde of vierde te eindigen op de ranglijst." Die plek zou betekenen dat Roda JC in de eerste ronde van de play-offs de tweede wedstrijd thuis mag spelen.
De wedstrijd tussen FC Den Bosch en Roda JC Kerkrade is vrijdag vanaf 20:00 uur live te volgen op L1 Radio.