Jos Verstappen: 'Mooi dat Max nu Hamilton op ronde zette'

Max Verstappen heeft Lewis Hamilton (achterste bolide) zojuist op een ronde achterstand gereden. © Red Bull Content Pool
Nadat Max Verstappen in Imola de volle buit greep in zowel de sprintrace als de GP van Emilia Romagna, kan Jos Verstappen alleen maar concluderen dat het een 'perfect weekend' voor zijn zoon was.
Op Verstappen.com schrijft Jos in zijn column dat hij zeer te spreken is over de updates die Red Bull aan de bolide heeft doorgevoerd. "Red Bull heeft duidelijk een stap in de goede richting gezet. We kunnen de conclusie trekken dat we sterker zijn geworden."

Onder druk gezet

Verstappen eiste in Italië het maximaal mogelijke aantal van 34 punten op en liep daarmee liefst 19 punten in op WK-leider Charles Leclerc, die door een fout in de race op zondag WK-punten verspeelde. Jos zag dat dat mede werd veroorzaakt door het 'heel solide' optreden van Max en de verbeterde Red Bull.
"Ferrari moest harder gaan pushen, waardoor ze de banden meer aan moesten spreken. Daardoor kregen ze meer problemen. In Italië hebben Max en Red Bull Ferrari onder druk gezet. En onder druk is het makkelijker om een fout te maken. Als je met twee vingers in je neus voorop rijdt, is die kans een stuk kleiner."

Hamilton op een ronde

Op weg naar de overwinning reed Verstappen ook nog zijn rivaal van vorig seizoen, Mercedes-coureur Lewis Hamilton, op een ronde achterstand. Jos genoot daar wel van. "Ik vond het eerlijk gezegd mooi om te zien dat hij Hamilton op een ronde kon zetten, na wat er vorig jaar allemaal is gebeurd. Hamilton had het heel lastig, terwijl zijn teamgenoot George Russell beter in balans leek. Het gebeurt niet snel dat je de kans krijgt om een Mercedes op een ronde achterstand te rijden."

27 punten

Door het topweekend in Imola springt Verstappen in de WK-tussenstand in één klap van de zesde naar de tweede plek. Zijn achterstand op Leclerc is, door twee uitvalbeurten in de vorige drie GP's, nog steeds groot: 27 punten. Over twee weken staat op een gloednieuw stratencircuit in Florida de allereerste Grand Prix van Miami op de rol.