Verstappen geniet van 'dikverdiende zege' in Imola

Max Verstappen op het podium met teamgenoot Sergio Pérez © Red Bull Content Pool
Max Verstappen kreeg met zijn dominante zege in de Grote Prijs van Emilia-Romagna de tienduizenden Italiaanse fans op het circuit van Imola stil.
De coureur van Red Bull overklaste Charles Leclerc van Ferrari, die voor het eerst dit seizoen niet kon meedoen om de zege. "Dit was een heerlijke zondag", jubelde de Nederlander over de boordradio, nadat hij in zijn Red Bull de finishvlag was gepasseerd. "Dit was een dikverdiende zege en een prachtig resultaat voor het hele team."

Dik verdiend

Verstappen beleefde een superweekeinde in Italië. Hij scoorde met de winst in de sprintrace, de zege in de hoofdrace en de snelste raceronde het maximaal aantal punten. "Het is altijd lastig om die maximumscore te halen, maar het hele weekeinde ging het al lekker en alles wees op een goede race. De start was belangrijk, maar ook het beoordelen van de weersomstandigheden en het beste moment om van banden te wisselen. We hebben alles goed uitgevoerd en deze één-twee is dik verdiend", zei de regerend wereldkampioen, die zijn teamgenoot Sergio Pérez als tweede zag finishen.

Vergelijkbaar

"We hadden dit wel even nodig na twee uitvalbeurten", vertelde Verstappen op Viaplay. De Nederlander viel eerder dit seizoen uit in Bahrein en Australië. Beide keren was er een mankement bij de toevoer van de brandstof naar de motor.
In Imola had het team van Red Bull dat euvel verholpen en bleek Verstappen weer over een solide en snelle bolide te beschikken. "Het ging een beetje vergelijkbaar met vorig jaar, toen de baan ook nog wat nat was en ik een hele goede start had. Als je aan de leiding rijdt, bepaal je het tempo, maar moet je niet te veel risico nemen en goed op je banden letten. Ik heb de race goed gecontroleerd."

Kampioenschap

Verstappen profiteerde ook goed van de tegenvallende zesde plaats van Leclerc. In het kampioenschap schoot de Limburger van de vijfde naar de tweede plaats met 59 punten. Leclerc leidt nog altijd met 27 punten voorsprong, maar Verstappen doet zeker weer mee in de titelstrijd. "Vorig jaar ging het ook op en neer. Een keer uitvallen en het positieve gevoel kan zo weer weg zijn. In dit lange seizoen is het vooral belangrijk constant te zijn en niet te veel risico te nemen. De volgende race is in Miami op een nieuw circuit, dus ik heb nog geen idee hoe we het daar gaan doen."