Handbalsters winnen met ruime cijfers van Griekenland

Inger Smits © Orange Pictures
De Nederlandse handbalsters hebben de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland met ruime cijfers gewonnen. In het Topsportcentrum van Almere werd het 40-11 voor Oranje.
Bij Oranje zitten drie Limburgse speelsters in de selectie: Larissa Nusser, Inger Smits en Harma van Kreij.

Laatste wedstrijd

De wedstrijd was de laatste uit de kwalificatiereeks voor het EK in november in de landen Slovenië, Noord-Macedonië en Montenegro. De ploeg van bondscoach Per Johansson heeft zich daar al voor gekwalificeerd, wat betekende dat de uitslag tegen Griekenland er niet meer toe deed. Oranje zorgde er met de zege wel voor dat het zonder puntenverlies bovenaan eindigde in de groep. Nusser was met zes doelpunten een van de twee topscoorders van de wedstrijd.

Oefeninterland

Op zaterdag won Oranje al een oefeninterland tegen Duitsland: 24-18. Die wedstrijd diende als voorbereiding voor het EK-kwalificatieduel met Griekenland. Aanvankelijk zou Oranje deze week in de EK-kwalificatie ook tegen Wit-Rusland spelen, maar dat land is vanwege de Russische inval in Oekraïne geschorst.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!