Handbal Venlo bijna zeker van finale om landstitel

Handbal Venlo blij met de winst op Quintus © Publiciteitvisie
Handbal Venlo kan na de overwinning op Quintus een finaleplek om de landstitel bijna niet meer ontgaan.
De ploeg van trainer Robin Gielen wist met steun van het thuispubliek Quintus op een 30-27 nederlaag te trakteren en revanceerde zich daarmee voor de onverwachte nederlaag in de uitwedstrijd in Kwintsheul.

Spannende slotfase

Bij verlies tegen Quintus was Venlose eredivisieploeg uitgeschakeld voor de finaleplaats in de strijd om de landstitel. De thuisploeg maakte het zich in de slotfase zelf nog lastig. Een veilig opgebouwde voorsprong van vijf doelpunten ging in de laatste minuten van de wedstrijd bijna verloren.

Mooie voorsprong

Handbal Venlo gaat met nog twee wedstrijden te gaan, met drie punten voorsprong op nummer twee Quintus aan de leiding. Komend weekend speelt de de ploeg van Robin Gielen thuis tegen Volendam. Bij winst op het lager geplaatste Volendam is Handbal Venlo definitief zeker van een finaleplaats.

Vlug en Lenig wint ook

In de andere kampioensgroep won Vlug en Lenig uit Geleen met 28-27 de uitwedstrijd bij Kwiek. In die groep gaat VOC riant aan de leiding met vier punten voorsprong op VZV. Vlug en Lenig staat in deze groep op de derde plaats. De Amsterdamse ploeg VOC is net als Handbal Venlo favoriet voor de aanstaande landstitel.