Verstappen zevende bij tweede vrije training

Max Verstappen © Red Bull Content Pool
Max Verstappen haalde zaterdag de zevende tijd bij de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Emilia Romagna in de Formule 1. De Brit George Russell realiseerde de beste tijd. In zijn Mercedes kwam hij tot een rondetijd van 1.19,457.
De Nederlander van Red Bull gaf bijna een seconde toe op Russell. Vrijdag was hij nog de snelste in de kwalificatie. Zijn ploeggenoot Sergio Pérez liet de tweede tijd noteren, de Monegask Charles Leclerc (Ferrari) de derde.

Sprintrace

Verstappen mag zaterdagnamiddag vanaf poleposition starten in de eerste sprintrace van dit seizoen. Die wedstrijd bepaalt de startvolgorde voor de zondag te verrijden grand prix en levert bovendien punten op voor het wereldkampioenschap.
De beide Mercedessen, gereden door Russell en Lewis Hamilton, eindigden vrijdag nog buiten de top 10. Voor het eerst in jaren reed er daarom geen Mercedes mee in het laatste deel van de kwalificatie. Ook Hamilton toonde zaterdag herstel met de vierde tijd.

Scoreboard

Leclerc is de leider in de WK-stand na drie races. Titelverdediger Verstappen is slechts zesde. Hij won één grand prix, maar viel de andere twee keer uit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!