Handboogbond ziet Limburgse bondscoach vertrekken

Ron van der Hoff © ANP
De Nederlandse Handboog Bond gaat voorlopig verder zonder bondscoach. Na een lang dienstverband heeft Ron van der Hoff uit Ysselsteyn besloten afscheid te nemen.
De bond beraadt zich over de opvolging.

Negen jaar

Van der Hoff was de afgelopen negen jaar bondscoach en hoofdcoach en onder meer betrokken bij het olympisch zilver dat het mixed recurveteam vorig jaar behaalde op de Olympische Spelen van Tokio. Voor die tijd werkte de Limburger al bij de bond als coach van de paraselectie, de veldploeg en Jong Oranje.

'Balans vinden'

"Bondscoach zijn is een mooie baan, waarin ik mooie dingen heb mogen beleven, met goede en talentvolle sporters heb mogen werken en deel heb mogen uitmaken van een team dat geweldige resultaten heeft behaald", laat Van der Hoff via de NHB weten. "Het is echter ook een zware baan, waarin de balans tussen werk en privé soms moeilijk te vinden is. Na deze prachtige jaren is voor mij de tijd gekomen om op een andere wijze de balans te vinden."

Verdeling

De bond dankt Van der Hoff. "Ron heeft grote verdiensten gehad voor de handboogsport in Nederland", zegt bondsdirecteur Arnoud Strijbis. De werkzaamheden van Van der Hoff worden op korte termijn overgenomen door de overige leden van de technische staf. "Voor de langere termijn zal bekeken worden op welke wijze de rollen, taken en verantwoordelijkheden worden verdeeld en welke functies daarbij passen. Daarbij wordt naar het geheel van topsport en talentontwikkeling gekeken", aldus de bond.