Voetbalsters Barcelona verslaan Wolfsburg voor 91.648 fans

Dominique Janssen in actie tegen FC Barcelona. © ANP
De voetbalsters van FC Barcelona zijn dicht bij plaatsing voor de finale van de Champions League. De ongenaakbare koploper van Spanje was in Camp Nou voor liefst 91.648 toeschouwers met 5-1 veel te sterk voor VfL Wolfsburg, waar Jill Roord trefzeker was.
Nooit eerder waren er zoveel fans aanwezig bij een voetbalwedstrijd voor vrouwen.

Doelpunten

Halverwege de wedstrijd stond het al 4-0. Aitana Bonmatí zette Barça al na 3 minuten op voorsprong en in de 11e minuut maakte Caroline Hansen de tweede treffer. Ook Jennifer Hermoso en Alexia Putellas kwamen in de eerste helft nog tot scoren voor de thuisploeg. In de 72e minuut deed Oranje-international Roord wat terug, maar Puttelas maakte vlak voor tijd uit een penalty haar tweede van de avond.

Janssen en Wilms

Roord werd een kwartier voor tijd gewisseld en Dominique Janssen speelde de hele wedstrijd voor de Duitse formatie. Lynn Wilms, Joëlle Smits en Shanice van de Sanden kwamen niet in actie voor Wolfsburg.

Lieke Martens

Bij FC Barcelona ontbrak Lieke Martens omdat ze opnieuw geblesseerd is geraakt. Ze ondervindt hinder van een hamstringblessure en staat nog zeker vier weken aan de kant.
De return in Duitsland is op zaterdag 30 april.

Frans onderonsje

De andere halve eindstrijd gaat tussen Olympique Lyon en Paris Saint-Germain. De heenwedstrijd is zondag.