Tien Roda JC'ers redden het niet bij koploper Emmen

Roda JC op achterstand bij FC Emmen | © Orange Pictures
Roda JC heeft geen goed resultaat kunnen neerzetten tegen FC Emmen. Op bezoek bij de koploper van de Eerste Divisie verloor de Kerkraadse ploeg, die een groot deel van de wedstrijd met tien man moest spelen, met 2-0.
In een uitverkocht huis aan De Oude Meerdijk had de thuisclub het kampioenschap binnen kunnen halen. Dan moest er gewonnen worden van Roda JC én achtervolger FC Volendam zou punten moeten laten liggen. Dat laatste gebeurde niet, dat eerste wel. Daar kon de ploeg van trainer Jurgen Streppel geen stokje voor steken.

Vroege tegentreffer

Na zeven minuten viel de openingstreffer al. Davy van den Berg liet zich de bal afsnoepen waarna Jasin Assehnoun de 1-0 aantekende. Na zo'n tien minuten kon Roda enigszins onder de Emmense druk uitkomen. Toch bleef de koploper gevaarlijk. Emmen-spits Reda Kharchouch kreeg twee goede mogelijkheden op rij, Roda-doelman Rody de Boer voorkwam grotere schade.
Het eerste kansje voor Roda JC kwam er na bijna 20 minuten. De inzet van Xian Emmers werd half geblokt en kon vervolgens makkelijk gepakt worden door Emmen-doelman Michael Brouwer.

Tien man

Roda begon met Van den Berg en Robert Klaasen op het middenveld. En dus geen Benjamin Bouchouari. Emmen liet de bezoekers niet hun geliefde spelletje spelen. Er ontbrak iemand bij Roda JC die de lijnen uitzette en het was pover wat de Kerkraadse ploeg in de eerste 45 minuten liet zien.
Toen Kharcouch voor de thuisploeg nog maar eens gevaarlijk dreigde te worden, greep Richard Jensen in. Scheidsrechter Pol van Boekel bestrafte die ingreep met een rode kaart. Roda had het al moeilijk en moest vanaf de 37ste minuut verder met tien man. Daryl Werker kwam de plek in de verdediging opvullen en daarvoor moest Van den Berg van het veld. In de blessuretijd appeleerde Roda JC nog voor een handsbal maar daar ging arbiter Van Boekel niet in mee.

Tweede helft

Emmen kreeg meteen een kansje aan het begin van de 2e helft maar doelman De Boer kon nog net een grotere achterstand voorkomen. Aan de andere kant was er een mogelijkheid voor Dylan Vente, zijn schot ging voorlangs. In de 57e minuut een bijna vergelijkbare situatie. Vente in kansrijke positie en met een goed schot, maar ook een prima redding van de doelman. Toch gaf het spel met tien man enige hoop, hoewel het meeste balbezit voor de thuisploeg was. Mohamed Amissi en Niek Vossebelt kwamen Xian Emmers en Bryan Limbombe afwisselen in de 63ste minuut. Bij een goede aanval van Roda met als eindstation Amissi, werd de bal niet vol geraakt waardoor de kans verkeken was.

Genadeklap

De tien man hadden na de pauze meer in te brengen dan in de eerste 45 minuten. Een brutaal Roda creérde enkele gevaarlijke momenten voor het Emmen-doel, zonder resultaat. In de 77e minuut viel uit een tegenaanval de 2-0. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Streppel wisselde nog maar zijn ploeg kreeg geen grip meer op de promovendus.
In de periodestand heeft Almere City FC Roda JC gepasseerd en staat nu tweede achter lijstaanvoerder FC Emmen. Almere heeft met nog twee wedstrijden te gaan, één punt meer (18 om 17).