MVV legt doelman Romain Matthys 2 jaar vast

Doelman Romain Matthys twee jaar langer bij MVV © Orange Pictures
MVV heeft het aflopende contract van doelman Romain Matthys met twee jaar verlengd. Plus een optie voor een derde jaar.
De 23-jarige Belg werd afgelopen zomer gehuurd van het Belgische KAS Eupen en groeide in de loop van het seizoen tot vaste waarde.

Tevreden

Romain Matthys kwam pas eind oktober in het elftal en speelde daarna alle duels. Daarin was hij regelmatig uitblinker en groeide ook uit tot een van de populairste MVV'ers van dit moment. "Ik heb hier de kans gekregen om te keepen en ben op dit moment erg tevreden bij MVV", zo laat Matthys weten. "Dat heeft een belangrijke rol gespeeld in mijn afweging om hier bij te tekenen."

Signaal

Daarmee heeft MVV enkele kapers op de kust afgestroefd. Bovendien wil de club met het vastleggen van de talentvolle keeper ook een signaal afgeven naar de achterban om in het nieuwe seizoen stabiel te gaan presteren en weg te komen uit de onderste regionen van het betaalde voetbal. 'Hij past precies binnen onze filosofie als ontwikkelclub en heeft dit seizoen bewezen dat hij kan uitgroeien tot een absolute stekhouder in het team,' zo laat technisch directeur Ronny van Geneugden via de clubkanalen weten.

Verlenging

Hoe de selectie van MVV er de komende voetbaljaargang uitziet is op dit moment nog onduidelijk. Er lopen vijftien contracten af. Met het verlengen van Romain Matthys is voor de clubleiding in elk geval een eerste succesje geboekt.