Pflücke is belangrijk voor Roda: 'Duitsers lopen altijd'

Patrick Pflücke (rechts) en Dylan Vente (links). © Orange Pictures
Roda JC speelt vrijdagavond (20:00 uur) de op papier loodzware uitwedstrijd tegen FC Emmen. Veel ogen zullen weer gericht zijn op smaakmaker Patrick Pflücke
Roda JC-coach Jurgen Streppel vindt Pflücke de intelligentste speler in de hele Keuken Kampioen Divisie. "Tactisch is hij zo sterk, daar word je mee geboren."

45 keer

De waarde van Pflücke is ook in cijfers uit te drukken. De Duitser speelde tot dusver 73 duels in het Roda-tenue en was daarin bij maar liefst 45 treffers direct betrokken: de linksbuiten scoorde 25 keer en leverde nog eens 20 assists.

Vice-aanvoerder

Mede door het ijzersterk presteren van Pflücke is Roda in de KKD uitgegroeid tot een zéér lastig te kloppen ploeg. En als het even niet loopt bij de Kerkradenaren, is het regelmatig de Duitser die zijn ploeg over het dode punt tilt. Het leverde hem ook, bij afwezigheid van Richard Jensen en Robert Klaasen, de aanvoerdersband op.

Transfervrij

De keerzijde van het rendement van Pflücke is dat de Roda-aanhang waarschijnlijk niet al te lang meer van haar oogappel kan genieten. Zijn contract loopt deze zomer af en die transfervrije status maakt Pflücke voor andere clubs nog aantrekkelijk dan dat hij al was. De 25-jarige Pflücke weet ook dat hij niet nog jaren kan wachten op een stap hogerop.

Interesse

Diverse Eredivisie-clubs hebben de afgelopen maanden al geïnformeerd bij het kamp-Pflücke, al is het altijd de vraag hoe concreet die interesse is. Roda wil dolgraag door met de Duitser, en ook de speler voelt zich senang bij de Koempelclub, maar alleen een scenario waarbij Roda in de komende maand promotie naar de Eredivisie weet te bewerkstelligen lijkt Pflücke in Kerkrade te kunnen houden.

Emmen-uit

Roda speelt nog drie wedstrijden tot de start van de play-offs. Om te beginnen vrijdag, op bezoek bij het al gepromoveerde FC Emmen. Die wedstrijd is vanaf 20:00 uur live te volgen via L1 Radio.