Limburg Cycling en Team Jumbo-Visma verlengen samenwerking

Limburg Cycling en Team Jumbo-Visma verlengen samenwerking © Milan van Wersch, Limburg Cycling
Limburg Cycling en Team Jumbo-Visma blijven ook de komende jaren de wielersport in de provincie Limburg gezamenlijk ondersteunen.
De samenwerkingsovereenkomst wordt verder geïntensiveerd, uitgebreid en met twee jaar verlengd.

Vertrouwen

'De afgelopen twee jaar hebben we op een prettige manier samengewerkt,' vertelt Milan van Wersch manager van. Limburg Cycling. ' We hebben samen met Team Jumbo-Visma intensief contact gehad over de verschillende initiatieven, die steeds geëvalueerd en verbeterd werden. Dat heeft er mede voor ledenaanwas bij de Limburgse wielerverenigingen gezorgd en dat het in Limburg voor jong en oud mogelijk is om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de wedstrijdsport. Dat proces blijven we voortzetten en daar heb ik erg veel vertrouwen in.”

Fietsprovincie

Ook Jaap van Hulten, Head of Community binnen Team Jumbo-Visma Academy, is blij om samen met Limburg Cycling verder te blijven bouwen: 'Er is veel aandacht voor wielersport in de breedste zin van het woord én de lokale verenigingen. Dat vinden wij binnen Team Jumbo-Visma erg belangrijk. Daarnaast is Limburg een prachtige fietsprovincie met mooie mogelijkheden en faciliteiten om de sport te beoefenen. Het feit dat we met onze opleidingsploeg en damesteam op Watersley Sport & Talentpark verblijven onderstreept dat.”

Clinics

Onderdelen van de samenwerking, die mede mogelijk wordt gemaakt door de provincie Limburg en de Limburgse wielergemeenten, zijn onder andere het organiseren van Ready2Race-wedstrijden, Open Trainingen en wielerclinics op middelbare scholen in Limburg. Daarnaast ondersteunt de wielerploeg Limburgse wielerclubs met de ‘Team Jumbo-Visma Koers’. Dat zal dus in de komende periode weer verder worden uitgebreid.