Pitlane: Moet Verstappen voor agressieve sprintrace kiezen?

Sem Caelen en Xavier Maassen in de Pitlane-studio. © Danique Daemen (L1)
In het vierde raceweekend van het Formule 1-seizoen wacht Max Verstappen niet alleen op zondag, maar ook op zaterdag een race: de sprintrace.
"Je gaat meer actie zien dan in de sprintraces die we vorig jaar zagen", voorspelt L1's autosportanalist Xavier Maassen in Pitlane. Maassen legt uit dat de sprintraces dit jaar belangrijker zijn en dat Verstappen er wellicht goed aan doet om zaterdag op Imola voor een agressieve strategie te kiezen.

Klapband en overwinning

Verstappen reed tot dusver twee keer op het circuit van Imola: in 2020 werd hij het slachtoffer van een klapband, in 2021 reed hij er in een spectaculaire grand prix naar de overwinning. Dit seizoen viel Verstappen in twee van de drie races uit met problemen aan zijn bolide, maar Maassen ziet de Red Bull-coureur desalniettemin als kanshebber voor de zege in de GP van Emilia Romagna.

Lage rijhoogte, hoge kerbstones

Maassen wijst ook op de lastige afweging die de teams te wachten staat als het gaat om de setup van de auto. "De bolides hebben een lage rijhoogte, maar dit is een klassieke circuit met veel grindbakken en hoge kerbstones. Ze moeten naar een balans gaan zoeken waarbij je hard over die kerbs kan, maar de auto niet beschadigt."

Histokarts

In deze uitzending van Pitlane is er ook aandacht voor de dominantie van Ferrari, de voice recorders bij de interviews met coureurs én de histokarts die in Vaals over het asfalt razen.

Live

De Grand Prix van Emilia Romagna begint zondag om 15:00 uur. De race is dan live te volgen via L1 Radio en het liveblog op 1Limburg.

Pitlane

Pitlane is het autosportprogramma van L1. Iedere donderdag voor een grand prix word je bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de Formule 1. Ook zijn er in het programma reportages en interviews te zien.