Ook voor Roda JC is een periodetitel zeker interessant

Beeld van het eerder onderling duel tussen Roda JC en FC Emmen, in oktober in Kerkrade. © Orange Pictures
Dat ze bij Roda JC een hoger doel dan een periodetitel - namelijk promotie naar de Eredivisie - nastreven is duidelijk. Maar toch is dat prijsje, om meerdere redenen, ook voor de Kerkradenaren interessant.
Roda is op dit moment de nummer twee in de vierde periode en stuit vrijdag op het enige team dat nog betere papieren heeft voor de periodetitel: de ploeg die vorige week promotie naar de Eredivisie veiligstelde, FC Emmen.
De stand van zaken in de vierde periode in de Keuken Kampioen Divisie. © Afbeelding: L1

Uitstekende vorm

De opdracht voor Roda klinkt makkelijker dan dat-ie is: wanneer de resterende drie duels gewonnen worden, leggen de Kerkradenaren beslag op de periodetitel. Roda heeft het dus volledig in eigen hand, om te beginnen aanstaande vrijdag in Drenthe. Het is op papier de lastigste wedstrijd van het jaar, op bezoek bij koploper FC Emmen. Maar ook Roda steekt in een uitstekende vorm: net als Emmen verloor het na de jaarwisseling slechts één keer.

Stimulans

Roda is echter veroordeeld tot de play-offs om promotie af te dwingen, aangezien in de reguliere competitie de tweede plek - die rechtgeeft op rechstreeks promotie - uit het zicht is verdwenen. Maar als Roda vóór het begin van die play-offs erin slaagt de vierde periode te winnen, levert dat de geel-zwarten een primeur, een sportieve stimulans én een financiële stimulans op:

60.000 euro

Die financiële stimulans bedraagt ruim 60.000 euro. Een bedrag waar een club van het kaliber van Roda bijvoorbeeld een of twee kwalitatieve versterkingen voor de spelersgroep van zou kunnen halen. Maar het is niet gezegd dat het prijzengeld ook daadwerkelijk daarvoor wordt aangewend. Veel clubs moeten, met name als gevolg van de coronaproblematiek in de afgelopen jaren, ieder dubbeltje omdraaien.

Live

FC Emmen en Roda JC trappen vrijdag om 20:00 uur af in stadion De Oude Meerdijk. Het duel is dan live te volgen via L1 Radio.