Doelverdedigster Rompen haakt af bij Oranje

Claudia Rompen in het doel van Nederland © Orange Pictures
Doelverdedigster Claudia Rompen uit Mechelen heeft zich met een blessure afgemeld voor de Nederlandse handbalploeg.
De doelverdedigster van het Deense Skanderborg Handbal zou samen met de andere internationals komende week een drielandentoernooi in Almere afwerken.

Nusser, Smits en Van Krey

De Limburgse speelsters Larissa Nusser (Odense Handbold), Inger Smits (SG BBM Bietigheim) en Harma van Krey (RK Krim Mercator) maken wel deel uit van de selectie van bondscoach Per Johansson. Naast Nederland komen ook Duitsland en Griekenland in actie.

EK-kwalificatieduel

Door de internationale schorsing van Belarus hebben de handbalbonden van Nederland, Duitsland en Griekenland besloten om een klein landentoernooi in Almere te organiseren. Er worden zowel oefenwedstrijden als ook kwalificatieduels gespeeld.

Nederland is al geplaatst

Donderdag 21 april spelen Griekenland en Duitsland hun kwalificatieduel. Zaterdag spelen Nederland en Duitsland een oefenduel. Het laatste duel op zondag tussen Nederland en Griekenland is weer een kwalificatieduel. De Nederlandse ploeg is reeds geplaatst voor het Europees kampioenschap in november 2022 in Noord-Macedonië, Slovenië en Montenegro.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!