Demi Schuurs en nieuwe dubbelpartner moeten nog wennen

Desirae Krawczyk en Demi Schuurs © Orange Pictures
Tennisster Demi Schuurs heeft een goed gevoel over haar nieuwe Amerikaanse dubbelpartner Desirae Krawczyk. Toch vallen de eerste resultaten wat tegen. Schuurs heeft daar wel een verklaring voor. "Het klikt heel erg goed maar we moeten nog wennen aan elkaar."
Schuurs besloot begin dit jaar afscheid te nemen van haar dubbelpartner Chan Hao-ching en door te gaan met Krawczyk.

Klik

Voor Schuurs is het spelen met de 28-jarige Amerikaanse een verademing. "Buiten de baan heb ik nog nooit zo'n goede klik gehad met iemand. Tijdens trainingen weten we veel te winnen van andere top-speelsters, maar tijdens wedstrijden komt het er nog niet uit." Schuurs heeft daar wel een verklaring voor. "Ik ben een van de weinige speelsters in het dubbelcircuit die zo vaak naar het net gaat. Zij heeft dan moeite om te bepalen waar ze moet staan. Ik ben ervan overtuigd dat dit goed komt. Het wordt wel weer tijd om te gaan winnen."

Coach

Schuurs heeft een onrustige tijd achter de rug. Zo was ze begin dit jaar nog herstellende van een operatie en brak ze vorige week met haar reis-coach Marco Kroes. "Helaas, we zaten niet op een lijn, ook op zakelijk gebied niet. We gaan kijken hoe we dit gaan oplossen." Schuurs traint al jaren met haar vaste trainer Philippe Goijens in Maaseik, hij gaat incidenteel met haar mee op toernooi.

Druk

Schuurs wil de komende tijd veel trainingsuren maken met Krawczyk en ook wedstrijdritme opdoen. "We hebben een druk programma: Stuttgart, Madrid, Rome, Roland Garros, Rosmalen, Berlijn en Wimbledon."