IJshockeytalentjes spelen toernooi: 'Samenwerken en scoren'

Het ijs in Glanerbrook © Orange Pictures
Waar buiten de zon volop scheen, zochten jonge ijshockeyers en ijshockeysters de afgelopen dagen juist de kou op in ijshal Glanerbrook in Geleen.
In het paasweekend was de arena van Snackpoint Eaters Limburg het toneel voor een internationaal jeugdtoernooi, waarbij spelertjes in de categorieën onder-9 en onder-11 de strijd aangingen. En misschien zien we een aantal van hen over een jaar of tien wel in de BENE-League.

Nederland, België en Duitsland

Honderden bezoekers wisten de weg naar Glanerbrook te vinden. Naast de teams van VJB Smoke Eaters - de jeugdafdeling van de Geleense ijshockeyclub - verschenen ook teams uit België, Duitsland en andere Nederlandse steden. Het levert Eaters veel enthousiasme op rondom de club en voor de jonge ijshockeyers is het een mooie kans om in een goed gevulde hal tegen sterke opponenten zich van hun beste kant te laten zien.

Aanwas

Hoewel ijshockey wellicht niet de meest voor de hand liggende sport is om op jonge leeftijd te beoefenen, zit het met de aanwas bij Eaters wel goed, zegt VJB Smoke Eaters-voorzitter Joey Nijsten. "Als club proberen we ze al op jonge leeftijd zo goed mogelijk te begeleiden. Het is een sport waarbij het materiaal wat kost en waarbij je ook veel moet reizen, maar onze ledenaantallen blijven constant."

'Je ziet ze groeien'

Een internationaal jeugdtoernooi is daarbij een mooie stimulans voor de jonge spelers. "Normaal spelen ze alleen voor de ogen hun eigen ouders, maar vandaag zitten er voortdurend minimaal honderd mensen op de tribune. En je ziet de talenten op zo'n dag als deze groeien. De glimlach op hun gezicht, daar doe je het voor. En aan het eind van het toernooi heeft iedereen gewonnen."

Jeffrey van Iersel

Eaters presenteerde zaterdag ook een nieuwe hoofdtrainer voor zowel de jeugdopleiding als het vlaggenschip in de BENE-League. Jeffrey van Iersel, oud-speler van de club, gaat beide taken combineren. Het is de bedoeling dat hij in de komende jaren het ijshockey bij zowel de jeugd als de hoofdmacht naar een hoger niveau gaat tillen.