Richard Curfs nieuwe trainer Herpertz Bevo

Richard Curfs als trainer van HandbaL Venlo © Orange Pictures
Richard Curfs is vanaf komend seizoen de nieuwe trainer van handbalclub Herpertz Bevo uit Panningen.
De 47-jarige Curfs, afkomstig uit Beek, maakt komend jaar zijn debuut als trainer in de BENE-League.

Smeets

Herpertz Bevo was op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer nadat afgelopen november afscheid werd genomen van Jo Smeets. Danny van Katwijk werd daarop aangesteld als interim-trainer. In de tussentijd startte Bevo de zoektocht naar een definitieve opvolger voor Smeets. Die is volgens de club gevonden in Curfs. "De technische staf geeft aan dat Curfs zeer gedreven is en tactisch sterk. Zijn ambities en zijn ontwikkeling passen heel goed bij Bevo dat veel aanstormend talent in de gelederen heeft. Daarnaast staat hij als Limburger dicht bij de verenigingscultuur van Bevo."

Spelverdeler

Curfs was zelf in het verleden spelverdeler bij onder meer Sittardia, Blauw Wit en BFC. Als trainer heeft Curfs al gewerkt bij de mannen van Lions 2 en BFC. Daarna coachte hij vier seizoenen de vrouwen van HandbaL Venlo en was hij twee seizoenen trainer bij Vlug en Lenig uit Geleen. Sinds 2019 is hij trainer bij de vrouwen van Sint Truiden in de Belgische Eredivisie.

Twee spelers

Naast de komst van de nieuwe trainer laat de Panningse handbalclub weten dat bijna de hele selectie behouden blijft voor komend seizoen. Alleen Nick de Kuyper en Jeroen van den Beucken verlaten Bevo. Curfs kijkt uit naar zijn nieuwe trainersklus. "Het is een hele mooie uitdaging om weer een nieuw en succesvol geheel te smeden van het team. En voor mij persoonlijk is het een geweldige kans om met deze mooie Limburgse ploeg de stap te maken naar BENE-League niveau", aldus Curfs.