Terug op oude nest: Jeffrey van Iersel nieuwe coach Eaters

Nieuwbakken Eaters-coach Jeffrey van Iersel. © Orange Pictures
Hij stond in het verleden al enkele jaren als speler op het ijs in Geleen, en gaat vanaf komend seizoen plaatsnemen achter de coachbank: Jeffrey van Iersel is de nieuwe hoofdtrainer van Snackpoint Eaters Limburg.
De Tilburger, die al jaren in Limburg woont, moet de komende jaren het ijshockey in Geleen op verschillende fronten naar een hoger niveau gaan tillen. Van Iersel wordt ook hoofdtrainer van de jeugdafdeling - de VJB - van Eaters.

Meerdere seizoenen

Van Iersel werd zaterdag gepresenteerd als nieuwe eindverantwoordelijke. Het is de bedoeling dat hij meerdere seizoenen de scepter gaat zwaaien in Glanerbrook. De afgelopen jaren trainde hij de ijshockeyers van Nijmegen, Den Bosch, het Belgische Herentals en het Duitse Diez Rockets, dat uitkomt in de hoog aangeschreven Oberliga.

'Het moet weer de Hel van het Zuiden worden'

Dat de oud-speler nu naar Geleen trekt, zat er volgens alle betrokkenen wel een keer aan te komen. "Dit is het juiste moment", vindt Van Iersel. Ook Eaters-voorzitter Ron Lahay kende en kent geen twijfel. "Ik ken hem nog van zijn periode als speler hier en ik heb gezien wat hij heeft neergezet bij zijn vorige clubs in de BENE-League. Ik kan me niet voorstellen dat dit mis gaat."

Ambities

Afgelopen seizoen bleek Eaters niet in staat mee te spelen om de prijzen in de diverse competities waarin het uitkwam. Of de ambities met Van Iersel aan het roer opgeschroefd kunnen worden, is op dit moment nog moeilijk te zeggen. Het nieuwe ijshockeyseizoen begint in het najaar. In de aankomende weken en maanden wordt duidelijk hoe de spelersgroep uit gaat zien.