Hattrick Sven Braken bezorgt VVV-Venlo zege op Telstar

Sven Braken tekent voor drie doelpunten tegen Telstar. © Orange Pictures
VVV-Venlo heeft zich voor eigen publiek gerevancheerd voor de forse nederlaag in de vorige thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. In een goed gevuld stadion De Koel won het team van Jos Luhukay met 3-2 van Telstar. Sven Braken tekende voor alle Venlose treffers.
De Venlonaren begonnen gretig aan de wedstrijd tegen Telstar, maar kansen leverde dat in de eerste minuten tegen de Witte Leeuwen uit Velsen-IJmuiden niet op. De bezoekers lieten in de aanvangsfase weinig of niets zien en van spektakel was in het eerste kwartier dan ook geen sprake.

Braken opent score

VVV vond in de eerste twintig minuten van de wedstrijd geen openingen in de Telstar-defensie, al zorgde een voorzet van Rayan El Azrak op Joeri Schroijen voor het eerste grote gevaar. Vijf minuten daarna openden de Venlonaren de score. Een voorzet van links werd door een Telstar-verdediger voor de voeten van Sven Braken gekopt en die schoot de bal laag over de grond in het doel: 1-0. De thuisploeg creëerde kansen, maar Joeri Schroijen kopte de bal naast het doel, stuitte daarna op doelman Abdel el Ouazzane en zag een volgende poging die tot hoekschop verwerkt.

Kansen voor Telstar

Aan de overkant voorkwam Kees de Boer de gelijkmaker door zich voor de bal te gooien en zo een schot van Giovanni Manson Robeiro te blokkeren. Telstar kreeg in de slotfase van de eerste helft nog meer kansen om de stand in evenwicht te brengen. Een vrije trap van Özan Kökcü aan de rand van de zestien ging naast en Jay Kruiver zag zijn schot op doel over de achterlijn verdwijnen.

Tweede helft

Telstar kreeg direct na rust meer greep op de wedstrijd, was na enkele minuten dichtbij de gelijkmaker, maar moest kort daarna het tweede doelpunt van VVV-Venlo incasseren. Kees de Boer onderschepte de bal, schoot de bal naar Carl Johansson, die Joeri Schroijen bediende, waarna Sven Braken de aanval met een treffer afrondde.

Hattrick

Vijf minuten later lag de bal opnieuw in het doel van de mannen van trainer Andries Jonker. Opnieuw was het Sven Braken die de bal na voorwerk van Johansson tegen de touwen knalde en zich met een heuse hattrick tot ‘man of the match’ kroonde: 3-0.

Telstar komt terug

Telstar leek verslagen, maar kwam sterk terug. Een kwartier voor tijd verkleinde Ozgur Aktas met een kopbal de achterstand voor de Witte Leeuwen tot 3-1 en vijf minuten later was de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. De verdediging van VVV kreeg de bal niet weg uit de zestien, waarna aanvoerder Glynor Plet de bal hard binnenschoot: 3-2.
VVV moest in de slotfase alle zeilen bijzetten om Telstar van het lijf te houden en had alle geluk van de wereld toen Giovanni Manson Robeiro de kans op de gelijkmaker verprutste door de bal hoog over het doel te schieten. Het bleef 3-2 en daarmee boekten de Venlonaren een fraaie, maar benauwde zege.