MVV vermaakt en speelt gelijk tegen Excelsior

MVV heeft 1-1 gespeeld tegen Excelsior. © Frank Kerbusch | Publiciteitsvisie.nl
MVV heeft een verdienstelijk 1-1 gelijkspel behaald tegen Excelsior. In een zeer vermakelijke wedstrijd scoorde Mart Remans voor de Maastrichtenaren.
MVV heeft sinds 15 oktober geen thuisoverwinning meer weten te behalen. Maar na een goed optreden in eigen huis zullen de spelers van Maurice Verberne zich wel de morele winnaar voelen van de avond.

Valse start

Waar vorige week tegen Jong Utrecht al gejuicht kon worden in de tweede minuut, was er nu ontzetting wegens een grote blunder van doelman Romain Matthys. Een eenvoudige terugspeelbal verwerkte Matthys veel te langzaam waardoor de bal bij het wegtrappen via Reuven Niemeijer in het doel ketste.

Snelle gelijkmaker

Na deze dramatische opening was het des te knapper dat MVV in de zesde minuut direct op gelijke hoogte kwam. Toshio Lake gaf een lage voorzet waarbij doelman Stijn van Gassel op de lijn bleef staan. Mart Remans maakte daar eenvoudig gebruik van en kon de bal intikken bij de tweede paal.

Revanche Matthys

Na de gelijkmaker was MVV tot aan de 20e minuut zelfs de betere ploeg tegen de nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie. Het leverde een kans op voor Arian Kastrati die de voorkeur kreeg boven topscoorder Mitchy Ntelo. In de 23e minuut kon Matthys zijn fout goed maken. Opnieuw kwam Niemeijer dicht bij het doel van Matthys. Zijn schot in de korte hoek werd knap gekeerd en daarmee werd een nieuwe achterstand voorkomen.

Entertainment

Ondanks dat er niet meer gescoord werd, was het entertainmentgehalte in de Geusselt hoog. Excelsior werd gedurende de eerste helft wel steeds gevaarlijker aan de rechterkant. Maar mede dankzij Matthys en de verdediging kon een tegendoelpunt voorkomen worden. Aan de kant van MVV was het meeste gevaar via Kastrati in de eerste helft. Hij werd een aantal keren goed aangespeeld maar was ongelukkig in de afronding.
Arian Kastrati worstelt zich vrij tegen Excelsior © Frank Kerbusch | Publiciteitsvisie.nl

Flitsend

Of het aan invallers Leroy Labille en Roland Alberg lag blijft gissen, maar MVV had direct na de hervatting twee prachtige aanvallen in huis. Eerst kon Nicky Souren na goede combinaties de bal op doel volleren waarbij Van Gassel knap redding bracht. Een minuut later was het een afstandsschot van Marko Kleinen dat rakelings lang het doel van Excelsior zeilde.

Matthys opnieuw in de fout

Onbedoeld werd Matthys wederom de man van de avond. Want in de 61e minuut ging hij opnieuw opzichtig in de fout met de bal aan de voet. Net als in de tweede minuut hield hij de bal te lang aan de voet waardoor Niemeijer de bal ontfutselde. Alleen gaf Niemeijer de bal aan topscoorder Thijs Dallinga die buitenspel stond waardoor tot opluchting van Matthys de goal werd afgekeurd.

Vermakelijk

De wedstrijd bleef tot aan het einde in de Geusselt vermakelijk. Beide ploegen bleven voetballen voor de overwinning en kregen uitgelezen kansen. De grootste kans aan de kant van MVV was er in de 73e minuut voor Sven Blummel. Remans kwam tot aan de achterlijn en trok de bal terug waarbij Blummel de uitgelezen mogelijkheid had, maar rakelings naast schoot.

Rode kaart

In de 83e minuut was er rood voor Excelsior verdediger Redouan el Yaakoubi. Hij haalde de ingevallen Ntelo onderuit net buiten de zestien meter. Zo had MVV nog tien minuten om zichzelf optimaal te belonen voor hun getoonde spel. Wederom was het Blummel die de grootste kans kreeg, maar voor de tweede keer in de eindfase kon hij niet een verdiende overwinning binnenslepen.