Venloop hoopt op nieuw parcoursrecord

Khalid Choukoud is voorlopig de snelste Nederlandse atleet tijdens de Venloop. © Orange Pictures
Met het contracteren van diverse toplopers hoopt de organisatie van de Venloop op zondag 15 mei een nieuw parcoursrecord te halen.
Het huidige parcoursrecord van de halve marathon van Venlo staat op 59 minuten en 44 seconden. Deze werd tijdens de editie van 2018 gelopen door de Keniaan Stephan Kiprop.

Isaac Kipsang Temoi

De organisatie van de Venloop heeft een aantal sterke lopers weten te strikken, waaronder Keniaan Isaac Kipsang Temoi. De atleet heeft een persoonlijk record dat gelijk is aan het Venlose parcoursrecord.

Andere kandidaten voor de overwinning

De Ethiopiër Abdisa Tola won vorig jaar de halve marathon van Rome naar Ostia in een tijd van 59 uur en 54 seconden. Zeker ook een kandidaat voor de overwinning is de Ethiopische debutant Adeladlew Mamo. Hij werd in februari tweede bij de marathon van Sevilla, 2:05:12 uur, en liep vorig jaar in Lille de 10 kilometer in 27:25 minuten.

Nederlandse toppers

De Venloop heeft dit jaar met olympische atleet Khalid Choukoud, de Nederlandse recordhouder op de 10 km, Richard Douma en Björn Koreman drie zeer sterke Nederlandse atleten aangetrokken.

Snelste Nederlander

Choukoud nam vorig jaar bij de Olympische Spelen deel aan de marathon en liep de halve marathon al eens in 61:53 minuten. Op het Venlose parcours is hij met 62:31 minuten uit 2015 nog altijd de snelste Nederlandse deelnemer.