Duarte als Sparta-kenner in aanloop naar degradatiekraker

Deroy Duarte voorzag Fortuna-trainer Sjors Ultee van bruikbare tips over Sparta © Orange Pictures
In de aanloop naar het belangrijke duel tegen Sparta heeft trainer Sjors Ultee dankbaar gebruik gemaakt van de kennis van voormalig Spartaan Deroy Duarte.
De middenvelder speelde voordat hij aan het begin van dit seizoen naar Fortuna kwam, jarenlang bij de Rotterdamse tegenstander.

Duarte is de Sparta-kenner

Trainer Sjors Ultee geeft toe dat hij de afgelopen week Duarte als vraagbaak heeft gebruikt om op die manier de tegenstander van zaterdag beter te kunnen analyseren.

Geen speciale voorbereiding

In de aanloop naar de degradatiekraker heeft de Sittardse ploeg niets speciaals gedaan. "We gaan niet in een hotel zitten of samen iets doen om het belang van deze wedstrijd te benadrukken. Dan komt er alleen maar meer druk op de ploeg te staan. De beste keuze is om nu in je eigen omgeving voor te bereiden op de wedstrijd", geeft Sjors Ultee voor aan aanvang van de afsluitende training aan.

Voorzichtig met Rienstra

Op het trainingsveld in Buchten ontbraken Rienstra, Semedo en Cox. Ben Rienstra is nog herstellende van de klap waarmee hij zondag in het duel met FC Utrecht uitviel. "Met Ben doen we voorzichtig aan. Hij moet eerst een aantal fases van herstel doorlopen zodat we er zeker van zijn dat hij geen gevolgen blijft houden van de hersenschudding", geeft Sjors Ultee aan.

Enkelblessure Cox

Lisandro Semedo melde zich vlak voor de training ziek. Ook George Cox is zaterdag tegen Sparta niet inzetbaar.De Engelse voetballer liep op de training van donderdag een enkelblessure op. Naar alle waarschijnlijkheid zullen Tesfaldet Tekie en Ivo Pinto de opengevallen plekken invullen.
De wedstrijd Fortuna Sittard -Sparta is zaterdag vanaf 18:00 uur te volgen via L1 radio.