Smits loodst Oranje naar riante uitgangspositie voor WK

Kay Smits was één van de uitblinkers tegen Portugal © Orange Pictures
De Nederlandse handballers hebben tegen Portugal de eerste play-off voor het WK gewonnen. Kay Smits was aan Nederlandse zijde één van de uitblinkers.
In Portimão was Oranje, in een gelijkopgaande en spannende wedstrijd, net aan te sterk voor de thuisploeg: 30-33.

Smits uitblinker

Rechteropbouwer Kay Smits was bij Oranje uitstekend op dreef. De uit Geleen afkomstige rechteropbouwer maakte in het duel met de Portugezen tien doelpunten.

Adams met rood eraf

In de tweede helft moest Jasper Adams van Oranje ruim 10 minutenvoor tijd met een rode kaart het veld verlaten. Daarna kwam Portugal dichterbij en werd het met nog 5 minuten te spelen gelijk (30-30). Met drie doelpunten in de slotfase zorgde Nederland voor een goede uitgangspositie voor de return.