Demi Schuurs maakt zich op voor Billie Jean King Cup

Demi Schuurs tijdens Billy Jean King Cup © Orange Pictures
Tennisster Demi Schuurs speelt het dubbelspel in de Billie Jean King Cup (voorheen de FED Cup) tegen Spanje met een debutant aan haar zijde. Het is de eerste keer dat Arianne Hartono bij de Nederlandse selectie zit.
Vrijdag nemen Schuurs en Hartono het in de Billie Jean King Cup tegen de Spaanse speelsters Aliona Bolsova en Rebeka Masarova. Dat bleek donderdagochtend bij de loting in het stadhuis van Den Bosch.

Loting

Het team woonde donderdagochtend de loting bij in het stadhuis van Den Bosch. Kopvrouw Arantxa Rus, die 74ste staat op de wereldranglijst, trapt de ontmoeting vrijdag af tegen Sara Sorribes Tormo, de nummer 49 van de wereld. Lesley Pattinama-Kerkhove neemt het dan in haar partij op tegen Nuria Párrizas Dias. Op zaterdag staat het dubbelspel op het programma.
Het worden zeker geen gemakkelijke dagen voor Oranje. Spanje is de huidige nummer tien van de wereldranglijst, Nederland staat in de top-50. Toch zijn de Spaanse topspeelsters Paula Badosa en Garbiñe Muguruza er niet bij. De twee beste speelsters van het land, allebei in de top-10 van de wereld, zijn geblesseerd.

Debutanten

De nieuwe teamcaptain Elise Tamaëla heeft behalve dubbelspecialist Schuurs ook debutanten Arianne Hartono en Suzan Lamens, Arantxa Rus en Lesley Pattinama-Kerkhove geselecteerd. Arianne Hartono is inmiddels opgeklommen naar plek 162 op de wereldranglijst. De 25-jarige tennisster liet eerder dit jaar weten graag voor Nederland te willen uitkomen. Ze was ook benaderd om Indonesië te vertegenwoordigen. "Maar ik ben geboren en getogen in Nederland, dus wil dat land vertegenwoordigen." Ook Suzan Lamens is toegevoegd aan de selectie. Zij is de nummer 182 van de wereld.

Gravel

Het duel met Spanje vindt plaats op gravel in de Maaspoort in Den Bosch. De ontmoeting begint vrijdag met twee keer een wedstrijd in het enkelspel. Zaterdag staat het dubbelspel op het programma.