Demi Vollering wint Brabantse Pijl, Rooijakkers zesde

Demi Vollering voor de start van de Amstel Gold Race 2022. © George Deswijzen
Demi Vollering heeft de teleurstelling over haar tweede plek in de Amstel Gold Race goed verwerkt. Ze pakte woensdag de winst in de Belgische klassieker, de Brabantse Pijl. Pauliena Rooijakkers, oorspronkelijk uit Venray, werd knap zesde.
Vollering, de kopvrouw van de Limburgse ploeg SD Worx, reed alleen weg op de Moskesstraat op ongeveer 10 kilometer van de finish in Overijse. Ze kwam solo over de finish.

Te vroeg

Er werd ruim 141 kilometer gereden tussen Sint-Pieters-Leeuw en Overijse. De 25-jarige renster van SD Worx was gebrand op de overwinning. Niet alleen omdat ze in de Amstel Gold Race afgelopen zondag naast de winst greep, maar ook omdat ze vorig jaar tweede werd in de Brabantse Pijl. Toen leek ze de wedstrijd te winnen maar juichte ze te vroeg. Ze bleek uiteindelijk met 0,0004 seconden geklopt te zijn door Ruth Winder uit het Verenigd Koninkrijk.

Rooijakkers

Pauliena Rooijakkers was, net zoals afgelopen zondag in de Amstel Gold Race, in vorm. Toen gaf ze de koers kleur door twee keer in een ontsnapping te zitten. Tijdens de finale van de Brabantse Pijl bleef een groep van vijftien rensters over. Uit die groep wisten Demi Vollering en Pauliena Rooijakkers (Canyon-SRAM) met succes weg te rijden, ze sloegen meteen een gat. Vollering deed er daarna nog een schepje bovenop en wist los te komen van haar medevluchtster.

Niewiadoma

Rooijakkers, die in dienst rijdt van haar kopvrouw Katarzyna Niewiadoma, kwam uiteindelijk als zesde over de streep. De Poolse kopvrouw wist met een lange sprint de tweede plaats veilig te stellen, voor Liane Lippert (Team DSM) die derde werd. De Duitse Lippert werd overigens ook al derde tijdens de Amstel Gold Race.