Dertig meiden op eerste selectietraining MVV

MVV start meisjeselftal © L1 (Kim Langeslag)
MVV Maastricht is begonnen met het selecteren van meisjes voor het team onder de 17 jaar. De club wil vanaf volgend seizoen in de competitie starten met het meisjesteam.
Dinsdag stonden er dertig speelsters op het veld, donderdag volgt de volgende scoutingsmiddag.

Nerveus

De meiden komen allemaal uit de regio Maastricht en sommigen waren best zenuwachtig. "Gezonde spanning hoort erbij. Je doet niet voor niets mee", zegt de 16-jarige Femke Aussems. De meiden zijn in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar. Allemaal hopen ze op een plekje in de selectie. Er worden uiteindelijk 20 speelsters geselecteerd. Een van de jongsten op het veld is Zara Moonen. "Het is mijn droom om prof te worden, ik ben fan van Jackie Groenen."

Uniek

Er worden uiteindelijk 18 speelsters en twee doelvrouwen geselecteerd. Vanaf begin augustus gaat de groep drie keer per week trainen en spelen ze ook één competitiewedstrijd. De selectie zal begeleid worden door een fysiotherapeut, voedingsdeskundige en er zal ook krachttraining worden gegeven. De club kiest er bewust voor om met een jeugdelftal te beginnen, legt Ger Beckers, coördinator van het meisjesvoetbal bij MVV uit. "Het is voor deze meiden uniek om hier nu in het De Geusselt te spelen. Het zou zo maar kunnen dat deze speelsters in de toekomst in het eerste vrouwenteam van MVV gaan spelen."

Buitenland

In eerste instantie is dit initiatief een pilot van één jaar, maar de hoop bij de vrijwilligers is er om de komende jaren te groeien naar een volwaardig vrouwenteam. Ger Beckers: "In het verleden vertrokken veel Limburgse meiden naar bijvoorbeeld Racing Genk, Standard Luik of Borussia Mönchengladbach. We hopen ze nu iets te kunnen bieden waardoor ze niet meer naar het buitenland hoeven te trekken."