Max Verstappen begint eigen raceteam

Max Verstappen © Red Bull Content Pool
Met de officiële lancering van 'Verstappen.com Racing' worden raceteams uit de virtuele en echte wereld bij elkaar gebracht.
Het is een initiatief van de huidige Formule 1-wereldkampioen, gestoeld op zijn liefde voor de racesport.

Racekennis

"Racen is altijd mijn grootste passie geweest", zo vertelt Max Verstappen op zijn website. "Ik vind het echt mooi dat ik op deze manier de passie voor het racen kan delen met coureurs en teams waar ik me nauw mee verbonden voel. Naast het plezier dat het mij brengt, kan ik ook mijn racekennis met hen delen, wat hopelijk iedereen helpt om zichzelf te verbeteren."

Jos Verstappen

Team Redline verzorgt het virtuele deel van de ploeg en heeft een sterke palmares met onder meer overwinngingen in de Virtual Le Mans series. In de echte wereld maken Jos Verstappen en Thierry Vermeulen deel uit van het team. Verstappen doet dat in de Belgian Rally Championship, Vermeulen in de ADAC GT Masters.

Uitbreiding

Nadat Verstappen eerder zijn contract bij het F1-team van Red Bull verlengde, mag dit gezien worden als een uitbreiding van de samenwerking. De F1-stal is een van de grondleggers van het initiatief van haar nummer één coureur en dat is ondermeer te zien in een gezamelijk logo.