Reginald Thal kraakt visieplan MVV: 'Er staat niks in'

Reginald Thal © L1
Reginald Thal is totaal niet enthousiast over het onlangs gepresenteerde concept-visieplan van MVV Maastricht: "Ongelofelijk. Er staat niks in", zegt de oud-voetballer die 11 jaar speelde voor de Maastrichtenaren.
Thal vindt ook het ontslag van Klaas Wels als trainer van de Maastrichtse formatie onbegrijpelijk.

Luchtkastelen

MVV Maastricht presenteerde een aantal weken geleden een concept missie- en visieplan voor de komende jaren waarin de club vooruitkijkt naar de toekomst. Thal heeft het plan ook gelezen en is allesbehalve enthousiast. "Luchtkastelen vergen ook onderhoud, zeg ik weleens. Ik heb het stuk gelezen en er staat niks in. Ik snap ook niet waarom ze het nu hebben gepubliceerd. Misschien is het het optrekken van een rookgordijn voor de algemeen directeur (Erik Noor red.) zodat hij na volgend seizoen door kan. Maar het is een plan voor de bühne." Thal vindt het ook het ontslag van Klaas Wels onnodig. "Waarom zou je een trainer ontslaan als je 19e staat en niet kan degraderen?"

Hand

Volgens Thal wordt de situatie waar MVV in zit te rooskleurig beschreven. "Er wordt een rookgordijn gepresenteerd waarin wordt gedaan of ze weten waar MVV staat en hoe gezellig het is. We zitten nu al 22 jaar in de Eerste Divisie en we staan op een van de laagste posities in de 120-jarige geschiedenis. Dan moet je niet doen alsof er niks aan de hand is, maar je kwetsbaar opstellen en zeggen waar het aan ontbreekt."

Aandeelhouder

MVV is de afgelopen maanden druk bezig met het binnenhalen van een aandeelhouder voor een minderheidsbelang binnen de club. "Waarom zou je als aandeelhouder een minderheidsbelang pakken bij de nummer 19 van de Keuken Kampioen Divisie", vraagt Thal zich hardop af. De oud-voetballer vindt het lovenswaardig dat de supporters en de sponsoren wel de club blijven steunen.

MVV Academy

Naast de supporters en de sponsoren vindt de oud-voetballer het initiatief rondom de MVV-Academy, de jeugdopleiding van de Maastrichtenaren, wel een goed plan. "Daar zitten gerenomeerde namen in zoals Bert van Marwijk en Johan Dijkstra. Zij zijn met een eigen budget parallel aan het eerste elftal de MVV Academy op aan het zetten. Een goed intiaitief."