'Seizoen voor Verstappen zeker nog niet voorbij'

Afbeelding ter illustratie © Max Verstappen kijkt bedenkelijk naar de RB18
Max Verstappen beleeft een dramatische start van het Formule 1-seizoen van 2022. Een mankement aan de brandstoftoevoer en een te hoge bandenslijtage bij zijn bolide lijken daar de voornaamste oorzaken van. Formule 1-analist Xavier Maassen denkt echter dat het seizoen voor Verstappen zeker nog niet voorbij is.
In twee van de drie races viel de coureur van Red Bull Racing uit met een motorisch probleem. De oplossing voor het technische malheur is niet eenvoudig.

Wederom niet aan de finish

Verstappen moest zondag voor de tweede keer dit seizoen zijn RB18 aan de kant zetten. Naar alle waarschijnlijkheid was het wederom een probleem met de toevoer van brandstof naar de motor. In de openingsrace in Bahrain stak het probleem voor het eerst de kop op. Het team zoekt nog naar de precieze oorzaak van het terugkerende probleem.

Balans

De betrouwbaarheid van de RB18 is op dit moment niet het enige probleem voor het team. Ook de balans in de auto is op dit moment niet goed. Daardoor heeft Verstappen tijdens de race te snel te maken met bandenslijtage.

46 punten achterstand

De achterstand op de leider in het kampioenschap, Charles Leclerc is ondertussen opgelopen tot 46 punten. Volgens F1-analist Xavier Maassen is het seizoen voor Verstappen nog niet verloren, maar gaat het wel een flink aantal races duren voordat de achterstand ingelopen kan worden.