Dumoulin na Gold Race: 'Zes jaar naar uitgekeken'

Tom Dumoulin © Orange Pictures
Tom Dumoulin kijk tevreden terug op zijn eerste deelname aan de Amstel Gold Race sinds 2016. "Hier heb ik zes jaar naar uitgekeken."
De Maastrichtenaar werd 30ste in de wielerklassieker in Zuid-Limburg.

Prima koers

Dumoulin kon lange tijd met de besten mee in de Amstel Gold Race, maar verloor op de Keutenberg, op 35 kilometer van de streep, de aansluiting met de voorsten. De Maastrichtenaar probeerde nog terug te komen, maar dat lukte niet. Desondanks is hij tevreden. "Het was een prima koers, maar nog niet op het niveau om echt de finale mee te kleuren. Dat was ook misschien niet te verwachten, ik ben in ieder geval tevreden."

Speciaal

De Maastrichtenaar stond voor het eerst in zes jaar aan de start in de wielerklassieker die in zijn stad vertrekt. "Het was super speciaal. Hier kijk ik al zes jaar naar uit en zeker na vorig jaar toen ik als gast aanwezig was. Het was een hele speciale dag voor mij."

Tiesj Benoot

De teamgenoot van Dumoulin, Tiesj Benoot, wist in de slotfase nog een podiumplek te veroveren. Hij werd derde achter Michal Kwiatkowski en Benoît Cosnefroy die in een spannende sprint streden om de winst. "We misten uiteraard Wout van Aert (niet fit na een coronabesmetting red.) als grote man, maar ik denk dat Tiesj de Jumbo-Visma-kleuren van voren heeft laten zien."

Giro d'Italia

Dumoulin gaat zich nu voorbereiden op de Ronde van Italië waar hij als een van de kopmannen van Jumbo-Visma aan de start staat. De Maastrichtenaar bereidt zich de komende weken voor door middel van een hoogtestage op Tenerife. Op 6 mei begint dan de Giro d'Italia in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.