Gold Race-winnaar Kwiatkowski: 'Ik houd van deze koers'

Michal Kwiatkowski drukt zijn wiel net iets eerder over de streep © George Deswijzen
Michal Kwiatkowski is zeer blij met zijn winst in de Amstel Gold Race. "Hier zijn is geweldig, ik houd van deze race en hier winnen geeft een ongelofelijk gevoel", zei de Pool direct na afloop van de koers.
Kwiatkowski won voor de tweede keer in zijn carrière de Amstel Gold Race. In 2015 kwam hij ook al als eerste over de eindstreep.

Niet zeker

Kwiatkowski was na de zenuwslopende sprint tegen de Fransman Benoît Cosnefroy niet zeker van zijn overwinning. "Het was een hele harde sprint. Toen ik naast hem kwam in de sprint had hij nog wat over en versnelde hij nog eens. Toen ik de finishlijn passeerde wist ik niet wie er gewonnen had."

Versplinteren

INEOS Grenadiers maakte de koers hard, merkte ook Kwiatkowski. "We waren heel agressief in de race. We hebben het meeste gedaan om het peloton te versplinteren en we gingen ervoor om de race te winnen met mij of met Tom Pidcock. En met Tom in de groep achter me ging het mij enkel om de winst."

Tweede keer

Kwiatkowski won dus voor de tweede keer de Amstel Gold Race en stak zijn liefde voor de Gold Race niet onder stoelen of banken. "Hier zijn is geweldig. Ik houd van deze race. Het is fantastisch om te winnen na alle ellende die ik heb gehad met coronavirus en griep. Daardoor kon ik mijn raceprogramma niet rijden, dus hier winnen geeft een ongelofelijk gevoel."