Frijns in Rome ook in tweede E-Prix op podium

Robin Frijns in zijn nieuwe Formule E-bolide. © Orange Pictures
Robin Frijns heeft zondag in de tweede race van het E-Prix weekend in Rome opnieuw een podiumplaats behaald. De Maastrichtenaar finishte als derde nadat hij zaterdag als tweede geëindigd was.
Mitch Evans, die zaterdag als winnaar op het Romeinse stratencircuit over de streep kwam, won ook de tweede race.

Eerste in groepskwalificatie

Frijns startte in de bolide van Envision Racing vanaf P6. Hij was in de kwalificatie als eerste geëindigd in een groep van 11 rijders, maar moest het in de kwartfinale afleggen tegen Jean-Eric Vergne, die later in de finale Jake Dennis versloeg en daarme van pole positie mocht starten.

Frijns op kop

De coureurs hadden 20 van de 45 minuten racen achter de rug toen Mitch Evans de leiding van Vergne overnam. Frijns maakte gebruik van zijn attack mode, waardoor hij acht minuten lang over 13% meer vermogen beschikte en zich binnen enkele minuten op de derde plaats nestelde. Kort daarna haalde hij Vergne in en 20 seconden later nam hij de leiding van Mitch Evans over. Frijns hield de koppositie een zestal minuten vast, maar werd afgelost door André Lotterer toen die gebruik maakte van de attack mode. Met nog drie minuten en één ronde te gaan nam Mitch Evans de leiding van Lotterer over. Robin Frijns zakte even terug naar de vierde plaats, maar verzekerde zich in no time weer van een podiumplaats.

Race verlengd

Omdat de safety car enkele keren de baan op moest, werd de race met vijf minuten verlengd. Mitch Evans kon met zijn Jaguar dankzij de attack mode tot het einde over meer vermogen beschikken dan de overige deelnemers, bleef buiten bereik van zijn achtervolgers en bezorgde zijn team de tweede overwinning van het weekend. Jean-Eric Vergne werd tweede en Robin Frijns kwam als derde over de finish.

Tweede in WK-stand

In de strijd om de wereldtitel neemt Vergne de leiding over van Edoardo Mortara. De Fransman heeft 60 punten. Frijns is met 57 punten tweede.